Această supă de curcume și linte vă va proteja de diabetul de tip 2, demență și cancer

Supa este una dintre cele mai bune modalități de a obține o varietate de nutrienți în timp ce rămâneți hidratat corespunzător. Fie că găsești confort într-un castron mare în timpul iernii, fie că te relaxezi cu el într-o zi ploioasă, supa este un aliment pentru toate anotimpurile.

În plus, există o mulțime de arome, texturi și ingrediente cu care te poți juca pentru a-l păstra mereu interesant. Găsirea unei rețete de ciorbă de linte care este atât hrănitoare, cât și delicioasă poate fi o provocare, așa că derulați mai jos pentru a găsi rețeta perfectă!

De ce ar trebui să beți supă

Supa combină o mulțime de alimente anti-inflamatorii și condimente pentru a vindeca răceala și gripa sau chiar pentru a îmbunătăți alergiile și astmul. Aceste alimente îmbunătățesc, de asemenea, o serie de alte boli cauzate de inflamații, cum ar fi depresia, oboseala, diabetul, bolile cardiovasculare, psoriazisul, obezitatea, Alzheimer, cancer și multe altele.

Inflamația face parte din procesul natural de vindecare al corpului. Cu toate acestea, când scapă de sub control, corpul tău începe să se atace singur. Inflamația cronică , desigur, este declanșată și agravată de stres, lipsa somnului și o dietă slabă.

Inflamația cronică este adesea însoțită de ( 1 ):

  • Febră
  • Frisoane
  • Oboseala / pierderea de energie
  • Dureri de cap
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Rigiditate musculară
  • Dureri articulare
  • Rigiditatea articulațiilor

Rețeta de supă vindecătoare de linte de mai jos este doar o modalitate excelentă de a combate inflamația, de a rămâne hidratat și de a combate aproape orice boală.

Rețetă de supă de linte de nucă de cocos

S-ar putea să pară contra-intuitiv să puneți mere în supă, dar acestea oferă o notă ușor acră și dulce acestei rețete de supă de linte. Faceți-l ca aperitiv, servit alături de orez și legume sau ca fel principal, cu niște pâine și unt proaspăt .

Ingrediente:

  • 1 linguriță pudră de curcuma
  • 1 1/2 cană de lapte de cocos
  • 2 mere, miez și rase
  • 1 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 cani de linte rosie
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • 1 linguriță de chimen
  • 2-3 cani de apă fierbinte
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe mărunt
  • 1 linguriță sare
  • O crăpătură de piper negru

Instrucțiuni:

  1. Clătește lintea roșie cu apă rece până când apa curge limpede.
  2. Lăsați lintele să se scurgă complet.
  3. Se topește uleiul de cocos într-o oală medie și se călește ceapa la foc mediu până când sunt moi și aurii.
  4. Apoi, adăugați curcuma și merele și gătiți amestecul timp de 2 minute, amestecând frecvent.
  5. Adăugați apă și aduceți căldura la mare.
  6. Odată ce fierbe puternic, reduceți focul spre mediu și adăugați lintea. Simmer acoperit timp de 15 minute.
  7. Adăugați lapte de nucă de cocos și condimente și continuați să gătiți până când lintea este moale, aproximativ 10-20 de minute. Pentru o supă mai fină, adăugați o ceașcă de apă în plus și fierbeți timp de 2 ore.
  8. Se servește cald, garnisit cu semințe de dovleac și așchii de nucă de cocos.

Ingrediente cheie

Iată de ce veți dori să faceți această rețetă de supă de linte mai des.

Curcumă

Curcuma a fost folosită de peste 4000 de ani și a făcut obiectul a peste 3000 de studii doar în ultimii 25 de ani. Condimentul auriu conține peste 100 de compuși activi, dintre care cel mai cunoscut este curcumina

curcumă

Ca un puternic antiinflamator, curcuma îmbunătățește disconfortul gastro-intestinal asociat cu sindromul intestinului iritabil și alte tulburări digestive, precum și stări inflamatorii cum ar fi artrita . Alte beneficii includ creșterea energiei, ameliorarea gazelor, eliminarea viermilor, îmbunătățirea digestiei, reglarea menstruației, dizolvarea calculilor biliari, prevenirea infecției și vindecarea tăieturilor, arsurilor și vânătăilor.

Condimentul ameliorează chiar durerea, iritarea pielii și colita; ameliorează cancerul; și combate respirația urât mirositoare și placa . Nu există nimic pe care să nu-l poată face ( 3 )!

Un studiu a constatat chiar că curcumina a scăzut riscul de atac de cord la pacienții post opt ​​care au primit intervenții de bypass coronarian cu până la 65%

Turmericul este cel mai biodisponibil atunci când este combinat cu o grăsime (cum ar fi ulei de cocos sau lapte) și piper negru .

Lapte de nucă de cocos

Laptele de nucă de cocos se obține prin uscarea și înmuierea cărnii de nucă de cocos în apă fierbinte. Amestecul este filtrat printr-o pânză de brânză. Acest proces se poate face acasă, dar majoritatea laptelui de cocos se vinde în conserve ( 5 ).

Laptele de cocos conține fier, magneziu, potasiu fosforos, cupru mangan, seleniu și grăsimi esențiale ( 6 ).

Seleniul joacă un rol în funcția tiroidiană și imunitară. Mineralul poate preveni, de asemenea, bolile de inimă, cancerul, astmul, infertilitatea masculină și artrita reumatoidă ( 7 ).

Acidul lauric, un acid gras cu lanț mediu găsit în uleiul de cocos și lapte, induce moartea în celulele canceroase ale colonului prin inducerea stresului oxidativ ( 8 ). De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și de vindecare a rănilor. Poate chiar preveni cicatricile atunci când este utilizat la pacienții cu acnee ( 9 ). Mai bine, un studiu a constatat că „compușii fenolici și hormonii (citokininele) găsiți în nucă de cocos pot ajuta la prevenirea agregării peptidei β-amiloide, inhibând potențial un pas cheie în patogeneza AD [ boala Alzheimer ].” ( 10 )

Lintea

Lintea este o leguminoasă bogată în proteine, care vine în soiuri galbene, verzi, negre și roșii. Sunt foarte ușor de gătit și ieftine, ceea ce le face o adevărată bază de uz casnic ( 11 ).

Lintea roșie este blândă și se gătește foarte repede. Se găsesc adesea în sosurile de paste și supa daal.
Lintele verzi sunt ușor nuci și sunt adesea folosite în bucătăria franceză, precum și în salate și feluri de mâncare reci.
Lintea maro este foarte moale atunci când este gătită și adaugă excelent supelor, umpluturilor și tocanelor.
Lintea neagră , numită și lintea beluga, își păstrează forma atunci când este gătită și seamănă foarte mult cu caviarul. Le găsești în salate și pilaf.

1 cană de linte roșie conține următoarele ( 12 ):

  • 90% din valoarea zilnică de folat
  • 37 la sută din fier
  • 17 la sută din zinc
  • 49% din mangan
  • 36 la sută din fosfor
  • 22 la sută din tiamină
  • 21 la sută din potasiu
  • 18 la sută din vitamina B6
  • 25 la sută din cupru
  • 18 la sută din magneziu

Toți acești nutrienți contribuie la îmbunătățirea obezității, diabetului, bolilor de inimă și mortalității generale, stimulând în același timp energia și menținând o greutate sănătoasă.

În plus, fibra din linte îmbunătățește nivelul colesterolului din sânge , stabilizează tensiunea arterială și reduce riscurile de boli de inimă și accident vascular cerebral ( 13 , 14 ). Fibra îmbunătățește, de asemenea, digestia, crește sațietatea și promovează mișcările regulate ale intestinului ( 15 ).

Datorită conținutului ridicat de fibre, lintea poate provoca flatulență dacă sunteți obișnuiți să le mâncați, așa că încorporați-le treptat în dieta dvs. și mențineți-vă fluidele pe tot parcursul.

Merele

Merele sunt incredibil de sănătoase și versatile, beneficiind de orice, de la astm și boala Alzheimer la controlul greutății, sănătatea oaselor, funcția pulmonară și sănătatea gastrointestinală ( 16 ).

Ambalate cu vitamina C , merele ajută la creșterea și repararea țesuturilor din toate părțile corpului, ajutându-vă corpul să producă colagen. Ca antioxidant, acest nutrient protejează împotriva deteriorării radicalilor liberi ( 17 ).

Studiile arată că merele reduc riscul de cancer pulmonar datorită nivelului ridicat de quercetină. Acesta și alți flavonoizi reduc riscul cardiovascular, precum și alte afecțiuni precum astmul și diabetul. Ei chiar îmbunătățesc nivelul colesterolului ( 18 ). Majoritatea nutrienților se găsesc în pielea merelor, așa că asigurați-vă că nu le curățați înainte de a mânca.

Această rețetă de supă de linte este o modalitate excelentă de a obține un impuls de legume și câteva fibre de care aveți nevoie. De asemenea, vă încălzește și subțiază mucusul pentru a vă asigura că scăpați de orice erori din sistemul dvs. Cel mai bun dintre toate, este ușor de făcut și nu necesită o atenție constantă în timpul gătitului. În plus, puteți adăuga și alte ingrediente și puteți personaliza drăguț această rețetă de supă de linte pe gustul dvs.