STIRI

Bebeluşul abia venit pe lume îi trage masca de pe faţă Medicului: VEZI REACTIA MEDICULUI

Zilele trecute, a făcut ocolul lumii imaginea unui nou-născut care încearcă să scoată masca chirurgicală a medicului. Dr. Samer Cheaib, medicul din imagine, a acordat un interviu exclusiv pentru Adevărul în care vorbeşte despre mesajul optimist al fotografiei.

Imaginea postată la începutul lunii octombrie de dr. Samer Cheaib, ginecolog din Emiratele Arabe Unite, a devenit virală, în contextual pandemiei de coronavirus. În fotografie, un nou-născut trage cu mânuţa masca medicului.

ADVERTISING

Imaginea, postată pe conturile de Instagram şi Facebook ale medicului ginecolog, a adunat deja milioane de vizualizări, distribuiri şi comentarii, având textul: „Cu toţii aşteptăm un semn că vom scoate masca în curând”. Această imagine a medicului Samer Cheaib cu bebeluşul a devenit un simbol al speranţei pentru un viitor mai bun. În multe ţări, imaginea este considerată fotografia anului.

Absolvent al Universităţii din Bagdad-Irak în 2002 şi al Universităţii Americane din Beirut în 2008, cu specializarea Obstetrică-Ginecologie, Dr. Samer Cheaib este expert în naşteri de mare risc, precum şi în naşteri de gemeni şi tripleţi. Înainte de a veni să lucreze la Spitalul Fakih IVF din Dubai în 2014, a avut o bursă de trei ani la Inova Fairfax Hospital în Virginia, SUA şi a lucrat la George Washington University School of Medicine and Sciences

Doctorul Cheaib ne-a dezvăluit şi care a fost prima sa reacţie când nou-născutul a încercat să îi scoată masca: „Am fost surprinşi de gestul bebeluşului şi am început să râdem, după care i-am cerut tatălui să ne facă o fotografie. Tatăl nou-născutului stătea lângă soţia sa, care născuse gemeni, un băiat şi o fată. Imaginea este în opinia mea în semnal pozitiv în această perioadă dificilă. Iar gândurile şi imaginile pozitive şi zâmbetele au un rol esenţial pentru a spori imunitatea oamenilor şi pentru a lupta cu succes împotriva pandemiei de coronavirus”. Doctorul Samer Cheaib ne-a mai spus că acel gest al bebeluşului i-a schimbat atunci ziua şi l-a încărcat cu

„Mi-am dorit, de asemenea, ca fotografia să fie un semn legat de scoaterea măştilor pe care le purtăm atât de mult în ultima vreme. E nevoie mult în social media de emoţii pozitive şi de zâmbete” – Dr. Samer Cheaib FOTO: Instagram/dr.samercheaib Medicul consideră că fotografia poate fi interpretată şi ca un semn special de speranţă, mărturisind că şi-a dorit să împartă emoţii pozitive şi în acelaşi timp să înlăture teama mămicilor legată de naşteri astfel încât femeile să trăiască aceste emoţii minunate şi să aibă o experienţă de neuitat. „Mi-am dorit, de asemenea, ca fotografia să fie un semn legat de scoaterea măştilor pe care le purtăm atât de mult în ultima vreme. E nevoie mult în social media de emoţii pozitive şi de zâmbete”, adaugă doctorul Cheaib.

Medicul este optimist şi privind evoluţia actualei pandemii: „Cred că ne vom apropia de depăşirea pandemiei de SARS CoV-2 undeva după jumătatea lunii noiembrie. Sunt optimist în acest sens”.

Medicul ginecolog a avut şi are numeroase paciente din România care au ales să nască la spitalul unde profesează în Dubai. „Românii şi româncele sunt nişte oameni pur şi simplu minunaţi. Iar faptul că sunt specializat în naşteri de mare risc m-a făcut să fiu de ajutor în cazul a numeroase românce care aveau sarcini foarte dificile”, adaugă doctorul ginecolog Samer Cheaib.

ADVERTISING

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns