SANATATE

Ce spune despre tine poziţia în care dormi

Dormi ca un prunc sau te întinzi în tot patul? Aminteşte-ţi care este poziţia în care dormi cel mai des, pentru că acest detaliu poate dezvălui aspecte ale personalităţii.

Poziţia fetală sau a bebeluşului


Poziţia fetală este cea mai comună poziţie dintre toate şi, aşa cum arată şi denumirea, îţi aduce aminte de origini, de fătul care se dezvoltă în pântec în aceeaşi poziţie. Dormitul în poziţia bebeluşului este recomandat de specialiştii în somnologie deoarece provoacă cele mai puţine întreruperi de somn. Unii sunt de părere că poziţia fetală nu este tocmai bună pentru că ar putea provoca dureri la nivelul gâtului şi spatelui, dar dacă ai o pernă confortabilă şi o saltea de bună calitate, aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru tine. Persoanele care obişnuiesc să doarmă aşa, sunt de fapt oameni sensibili şi uneori timizi, care caută siguranţă şi intimitate în relaţiile pe care şi le creează, de obicei, cu paşi mici. 

Dormitul pe o parte cu un picior ridicat şi cu braţele strânse 

Este a doua cea mai comună poziţie de dormit. Persoanele care dorm frecvent în această poziţie sunt persoane sociale şi nu ezită să converseze cu diferiţi oameni. Sunt câteodată naivi, ceea ce îi poate face să pară uşor creduli pentru cei din exterior. În plus, nu se aruncă cu capul înainte deoarece sunt firi raţionale şi calculate, dar şi calme.  Citeşte aici mai multe despre relaţia dintre poziţia de somn şi personalitate.

Lasă un răspuns