SANATATE

Cele mai puternice antibiotice naturale – Recomandate în tratarea amigdalitei, laringitei bacteriene și faringitei

Uleiurile volatile sunt supranumite antibiotice naturale datorită efectelor puternice antibacteriene, cel puțin comparabile cu al multor antibiotice de sinteză.

Aceste uleiuri sunt substanțe extrase din plantele aromatice și se evaporă ușor, de unde și atributul de „volatil”.

ADVERTISING

Unele dintre aceste uleiuri volatile sunt foarte bune antivirale și antifungice de excepție. Ele dau foarte bune rezultate contra amigdalitei, bronșitei, esofagitei, laringitei și faringitei, însă trebuie precizat că doar uleiurile naturale și avizate pentru consumul intern sunt cele care trebuie folosite.

Iată o combinație foarte puternică de uleiuri volatile, din punct de vedere terapeutic, pot fi găsite în farmaciile naturiste sau în magazinele naturiste:

Se amestecă, în proporții egale, uleiuri de lavandă ( Lavandula angustifolia, L. officinalis ), de cimbru ( Thymus vulgaris ), de mentă ( Mentha piperita ) și de busuioc ( Ocilum basilicum ).

Din acest amestec se administrează câte cinci picături de trei sau patru ori pe zi, în cure de 12 zile. Fiecare doză se administrează într-o lingură cu apă, care se bea imediat ca să nu se evapore uleiurile.

Această combinație extraordinară de uleiuri aromate are efect antiinfecțios foarte amplu: este antiviral, antifungic și antibiotic cu spectru larg. Acest tratament se poate administra în toate tipurile de afecțiuni infecțioase ale gâtului.

În tratarea amigdalitei, laringitei bacteriene și faringitei, se recomandă mai ales siropul de ceapă care are efecte antibiotice și stimulente imunitare. Sucul de ceapă se obține prin stoarcerea prin tifon a cepei date prin răzătoare.

ADVERTISING

Zece linguri de suc de ceapă se amestecă foarte bine cu 20 de linguri de miere de salcâm, apoi se transferă amestecul într-un borcan. Se recomandă administrarea a câte două sau trei linguri din acest sirop, de trei ori pe zi: dimineața, la prânz și seara. Se țin cure de două sau trei săptămâni.

Contra amigdalitei cronice, se recomandă decoctul de ceapă obținută astfel:

La foc mic, se fierb două cepe cu tot cu coajă, într-o cană cu apă, timp de cinci minute. apoi, se lasă la răcit, acoperit, timp de zece minute. decoctul se strecoară, după care se administrează cât mai cald, îndulcit cu miere.

Se recomandă o cană pe zi.

Cu acest decoct se poate face și gargară de trei ori pe zi, câte cinci minute, în cure de trei săptămâni, după care se face o pauză de alte trei săptămâni.

CITESTE SI: ADIO OBEZITATE – Doar o linguriță pe zi te ajută să pierzi de 3 ori mai multă grăsime

ADVERTISING

Lasă un răspuns