SANATATE

De ce e bine să sari coarda – inimă mai sănătoasă şi mai puţine kilograme. Ce alte beneficii mai poţi avea!

Probabil nu ai mai sărit coarda din copilărie. Vestea bună este că nu doar cei mici se pot bucura de acest obicei, ci şi adulţii. Săritul corzii aduce mai multe beneficii, de la arderea caloriilor la îmbunătăţirea sănătăţii inimii.

Poţi arde între 200 şi 300 de calorii în doar 15 minute de sărit coarda, fiind mai eficient şi decât să alergi ori să mergi cu bicicleta. Odată ce majoritatea grupelor mari de muşchi sunt puse în acţiune, acest exerciţiu va avea un efect termogenic – acela de a-ţi creşte temperatura corpului – şi, ulterior, de a produce mai multă energie.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Din moment ce săriturile îţi fac inima să pompeze, este excelent pentru sistemul tău cardiovascular şi pentru sănătatea inimii. De exemplu, săriturile pot să crească VO2 max, măsura cantităţii maxime de oxigen pe care o persoană o poate folosi în timpul exerciţiului fizic. Cu cât este mai mare cantitatea, cu atât vei avea mai multă rezistenţă cardiovasculară. Săritul corzii este, de asemenea, benefic şi pentru persoanele care sunt la risc de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Lasă un răspuns