STIRI

MAE: Din seara aceasta, Romanii care vor sa ajunga cu masina in Grecia, obligati sa prezinte test negativ COVID-19.

Termenul privind obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecţia cu Covid-19 pentru intrarea în Grecia pe la punctul de frontieră Kulata-Promachonas a fost devansat de autorităţile elene. Astfel, condiţia se aplică începând de la miezul nopţii, în loc de miercuri, la ora 6.00, cum era stabilit anterior, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„În continuarea informaţiilor cu privire la condiţiile de intrare a turiştilor în Republica Elenă prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, MAE precizează că, în conformitate cu informaţiile de ultimă oră publicate de autorităţile elene pe site-ul  https://travel.gov.gr, a fost modificat termenul de la care se aplică obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19. Astfel, deşi iniţial autorităţile elene au comunicat că această condiţie se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informaţiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi, termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01”, a transmis MAE.   MAE aminteşte că testele trebuie făcute în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.   De asemenea, MAE precizează că reprezentanţi ai Consulatului General al României la Salonic şi ai Ambasadei României la Sofia vor continua să fie prezenţi, miercuri, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a se asigura că românii beneficiază de asistenţă consulară, în caz de nevoie.

ADVERTISING

La ce numere pot solicita românii asistenţă consulară   Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.   Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51914,  http://atena.mae.ro,  http://salonic.mae.ro,  https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro.

Sursa: Adevarul.ro

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns