SANATATESTIRI

Nu mai bea asta dimineața! Ce greșeală mare faci zilnic? Un medic demontează un mare mit

Nu mai bea asta dimineața! Un cunoscut medic nutriționist susține că nu putem schimba modul în care am fost construiți. Lucrurile firești nu pot fi împiedicate cu o linguriță de bicarbonat.

Se spune că apa cu bicarbonat, consumată dimineața, face adevărate minuni. Bicarbonatul ar avea proprietatea de a balansa pH-ul organismului.

ADVERTISING

pH acid al corpului rezultă în apariţia mai multor boli grave, printre care şi cancerul. Redicând această aciditate, ne vom simți mai bine. Mediul acid este mediul în care bolile se dezvoltă cel mai bine.

Cum stau lucrurile, de fapt?

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, spune că nu putem controla natura și biochimia corpului nostru e mai sofisticată decât propaganda făcută de adepții regimului acido-bazic.

Oxidarea celulară și radicalii liberi tezultați din metabolism produc îmbătrânire și îmbolnăvire prin creșterea acidității, însă acest proces nu poate fi împiedicat înghițind cu lingurița bicarbonat de sodiu.

pH-ul organismului e rezultatula limntației noastre?

”Norocul nostru că nu putem controla natura

După un rationament extrem de simplificat am putea crede ca ph-ul organismului este rezultatul alimentației noastre, după principiul ne alcalinizăm dacă consumăm produse alcaline (cu ph peste 7) și producem aciditate dacă mâcăm lucruri acide (cu ph sub 5) Ei bine, biochimia corpului nostru e mai sofisticată decât propaganda făcută de adepții regimului acido-bazic.”, spune Bilic.

ADVERTISING

Nici dacă vom consuma bicarbonat nu putem bloca secreția acidă din stomac.

”Natura a creeat mecanisme capabile să mențină la nivel celular un ph neutru, independent de faptele noastre. E adevărat că oxidarea celulară și radicalii liberi tezultați din metabolism produc îmbătrânire și îmbolnăvire prin creșterea acidității, însă acest proces nu poate fi împiedicat înghițind cu lingurița bicarbonat de sodiu.

Așa cum nici eliminarea produselor animale considerate acide (carne, brânzeturi) din dietă nu este urmată de creșterea ph-ului tisular. Indiferent ce mâncăm/bem, primul popas al acestor elemente este in stomac, o incintă în care se secretă în mod natural acid clorhidric, al cărui ph întrece cu mult aciditatea oțetului sau a sucului de lămâie.

Cu alte cuvinte nici dacă am mânca bicarbonat, nu avem cum să blocăm secreția acidă din stomac. Și nici nu trebuie, pentru că rolul ei e să ne protejeze de eventualele bacterii și paraziți din alimente.

Ba mai mult, dacă luăm medicamente antiacide pentru ulcer și gastrită, acestea devin ineficiente după câteva doze, tocmai pentru că stomacul va crește compensator producția de acid.”, a mai scris medicul pe Facebook.

Echilibrul acido-bazic din organism este reglat de o serie de hormoni

”Nici ph-ul alimentelor din natură nu este un argument necondiționat, acesta suferă modificări radicale în funcție de metabolism: legumele proaspete sunt alcaline dar produc aciditate digestivă, lămâia e acidă dar are efect de alcalinizare etc. Nu putem controla echilibrul acido-bazic din organism, el este reglat complex de o serie de hormoni. I

ADVERTISING

n plus corpul nostru consumă zilnic un gram de calciu pentru a neutraliza la nevoie excesul de aciditate. Sângele trebuie să aibă ph alcalin iar sucul gastric trebuie să fie acid, are grijă natura de asta.

Și nu uitați că cel mai mare agent de oxidare este oxigenul din aerul e care îl respirăm- el ne dă viață și tot el ne „ruginește”- aviz celor care ar putea să ne recomande să ne ținem respirația…ca să trăim sănătoși o veșnicie😂😂”, a glumit nutriționistul.

Sursa: VOXBIZ.RO

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns