STIRI

Principalele motive pentru care oamenii devin infideli: monotonia şi frustrarea duc la infidelitate

Infidelitatea apare în urma unor nevoi nesatisfăcute. Specialiştii sunt de părere că o relaţie ferită de infidelitate poate avea ca antidot o bună comunicare între cei doi parteneri.

Experimentarea unei infidelităţi în cuplu este una dintre cele mai grele dureri emoţionale. Atunci când persoana în care ai încredere cel mai mult te trădează, găsirea unei căi de reechilibrare emoţională poate fi dificilă. Atunci când ne gândim la modul de a merge mai departe după înşelăciune, este important să explorăm impacturile personale ale unei aventuri şi asupra mediului care au dus la infidelitate. După ce ţi-ai luat timpul să te concentrezi pe emoţiile tale după o trădare, un pas important pentru traversarea acestui impact este să înţelegi unii oamnei ajung să fie infideli. Să înţelegi motivele pentru care partenerul te-a trădat nu scuză infidelitatea, dar vă poate oferi o  perspectivă asupra lucrurilor la care aţi contribuit şi care au dus la degradarea relaţiei.  Motive pentru care oamenii devin infideli: Furie şi frustrare acumulate în cuplu Furia şi răzbunarea sunt motive comune pentru a înşela. Dacă unul dintre parteneri se simte ignorat sau neiubit în cuplu este posibil să ajungă să-şi mainifeste furia implicându-se într-o relaţie extraconjugală. Acest lucru îi oferă sentimentul răzbunării pentru faptul că a primit mai puţin din ce merită.

ADVERTISING

Când se confruntă cu lipsa încrederii în sine

Stima de sine scăzută este unul dintre principalele motive pentru care se ajunge la infidelitate. Atunci când un partener se simte invizibil pentru cel pe care îl iubeşte sau inferior acestuia, ajunge să aibă nevoie de atenţie din partea unei alte personae de sex opus. Iar odată cu apariţia reţelelor de socializare şi a aplicaţiilor dedicate găsirii unui partener, a devenit mai uşoară interacţiunea cu ceilalţi. Monotonia duce la infidelitate Dacă sexul sau atenţia faţă de partener sunt aproape inexistente într-o relaţie, acest lucru poate duce la infidelitate.  Totul porneşte de la nevoia umană de contact fizic şi conexiune. Acest lucru nu scuză infidelitatea, dar dorinţa de conectare este extrem de important pentru oameni. Când această nevoie primară le este încălcată, real sau imaginar, unii oameni se schimbă în mod radical, ajungând să fie cu totul diferiţi decât paretenerii lor îl ştiu. Oamenii înşeală din plictiseală În cartea „The State of Things: Rethinking Infidelity“, Esther Perel atrage atenţia asupra afptului că unul din principalele motive pentru care oamenii înşelă poate fi plictiseala. Trădarea poate fi o reacţia la plictiseala vieţii de zi cu zi şi o încercare de regăsire a unui motiv de entuziasm care să anime viaţa. Relaţiile de cuplu fără investiţii în păstrarea lucrurilor noi şi interesante împreună poate deveni doar o altă zi înfricoşătoare în paradis. Iar principalul antidot împotriva infidelităţii în acest caz este comunicarea. Verificarea nivelului de interes din partea sexului opus Greu sau uşor de acceptat, există oameni care îşi pun relaţia în pericol doar ca să verificie dacă stârnesc interesul sexului opus. Pentru unii, flirtul este foarte excitant, iar de aici şi până la o posibilă relaţie extraconjugală nu mai este decât un pas. Când ceva este interzis, la nivelul creierului se creează un  impuls de excitare care se aliniază cu sentimentul puterii şi cunevoia satisfacţieide a obţine ce nu poţi avea.

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns