SANATATE

Trucul mingii de tenis care poate ameliora durerile de spate, gât sau genunchi în câteva secunde

Oricine a primit vreodată un masaj de la un terapeut înregistrat știe cum se simte o ușurare dulce. Uneori nu putem ajunge la un terapeut și avem nevoie de ajutor imediat pentru a ameliora tensiunea musculară și durerea. Un prieten sau un membru al familiei poate însemna bine, dar un masaj amator nu prea se compară. Cu siguranță se simte bine, dar rareori ajunge la rădăcina problemei pentru o ușurare de lungă durată.

Puteți fi propriul dvs. terapeut cu un singur instrument simplu: o minge de tenis. Presiunea și textura unei mingi de tenis sunt perfecte pentru auto-masaj pentru a ajunge direct în locurile restricționate, oriunde s-ar afla.

Masaj cu mingea de tenis

Găsiți modul nostru de a viza fiecare durere și durere de mai jos!Publicitate

1. Durerea înapoi

Potrivit American Spinal Decompression Association, cel puțin 80% dintre americani vor experimenta dureri de spate la un moment dat în viața lor. ( 1 ) Durerea poate fi cauzată de orice număr de factori; cunoașterea cauzei va ajuta la luarea de măsuri pentru corectarea acesteia.

Iată o întindere simplă pentru a slăbi mușchii și a ușura restricția.

Cum să o facă:Publicitate

 1. Intinde-te pe spate pe podea. Așezați 2 mingi de tenis sub spatele inferior între fundul cutiei toracice și sacrum. Reduceți presiunea atunci când rulați peste coloana vertebrală.
 2. Mutați bazinul dintr-o parte în alta, rotind bilele pe partea inferioară a spatelui. Încetiniți mișcarea în locuri deosebit de fragede.
 3. Continuați până la 5 minute în timp ce respirați adânc.

Vezi și:  alimente antiinflamatoare

2. Piept constrâns

Poziția slabă , ținerea unui telefon între cap și umăr sau exagerarea poate determina strângerea mușchilor pectorali. De la simpla sensibilitate la dificultăți de respirație, pieptul găzduiește organele pe care trebuie să le protejați.

Cum să o facă:Publicitate

 1. Stai în fața unui perete sau a unei uși plate și așează o minge de tenis chiar sub claviculă. Apăsați pieptul în minge.
 2. Mutați-vă greutatea dintr-o parte în alta, în sus și în jos, rotind mingea de-a lungul mușchilor superiori ai pieptului timp de 1 minut.
 3. Opriți-vă, întindeți gâtul și brațul, apoi repetați de cealaltă parte.

3. Picioare dureroase

Mulți oameni suferă de picioare dureroase  datorită stării de picioare pentru perioade lungi de timp, arcade căzute, leziuni atletice, postură proastă sau pantofi care nu se potrivesc corect. O mulțime de greutate grozav se bazează pe picioarele tale, astfel încât să nu le poți învinui că se rănesc. Fasciita plantară  poate apărea și atunci când fascia (țesutul conjunctiv) care leagă călcâiul de degetele de la picioare se inflamează.

Cum să o facă:

(poate ajuta la echilibrarea cu mâna pe un scaun, masă sau perete)Publicitate

 1. Așezați o minge de tenis sub un picior.
 2. Lăsați greutatea să se așeze pe minge, apoi rotiți-o încet și încet de la călcâi până la picioare.
 3. Continuați timp de un minut, apoi schimbați picioarele.

4. Mâinile rănite

Facem atât de multe cu mâinile noastre fără să ne gândim la asta. Nici măcar nu observăm conștient până nu apare durere. Activitățile casnice, ridicarea greutăților, scrierea, grădinăritul, tastarea, tricotatul și sportul cu rachete pot pune presiune pe mulți mușchi, tendoane și fascia mâinii împletite.

Mușchii flexori atașați mâna la antebraț pot provoca dureri de tragere până la umăr și gât dacă sunt tensionați.

Cum să o facă:Publicitate

 1. Pe o masă nu mai înaltă decât umărul tău, așează mâna pe o minge de tenis. Așezați cealaltă mână deasupra pentru a adăuga presiune.
 2. Apăsați constant mingea cu toată greutatea timp de 1 minut pentru eliberarea inițială a tensiunii.
 3. Rulați mingea în toate direcțiile sub mână pentru a întinde toți mușchii și tendoanele, menținând presiunea.
 4. Continuați timp de 3 minute, apoi schimbați mâna.

5. Hula Șolduri

Ședința prea lungă, exercițiul aerob cu impact ridicat și încălțămintea care nu susține poate contribui la durerea șoldului. Articulațiile șoldului țin împreună mușchii și tendoanele spatelui, picioarelor, bazinului și feselor și rezistă la o mulțime de mișcări și tensiuni. Tensiunea eliberată de mușchii din jurul șoldurilor va fi resimțită peste tot în jumătatea inferioară a corpului.

Cum să o facă:

 1. Așezați-vă pe o parte pe podea și așezați o minge de tenis între șold și podea.
 2. Rulați încet peste minge în cercuri de 12 ori, apoi schimbați laturile.

6. Killer Knees

Articulațiile sunt deosebit de susceptibile la rănire și durere din cauza mișcării la care sunt invocate în mod constant. Așezat sau în picioare într-o poziție prea mult timp poate provoca, de asemenea, tensiune.Publicitate

Și vârsta poate duce la slăbirea articulațiilor. Menținerea forței musculare din jurul genunchilor va elimina o parte din presiunea articulației.

Această întindere va ajunge în capsula articulației genunchiului, unde converg toate tendoanele, mușchii și nervii.

Cum să o facă:Publicitate

 1. Așezați-vă cu spatele drept într-un scaun ferm, cu picioarele plate pe podea.
 2. Așezați o minge de tenis în spatele unui genunchi spre partea exterioară a articulației.
 3. Strângeți și eliberați mușchii din jurul mingii de tenis de 10 ori, apoi schimbați picioarele.

7. Gât urât

În al doilea rând, durerile de spate durerile de  gât sunt extrem de frecvente.

Postura, sprijinul insuficient din pat sau pernă, încălțămintea proastă și ghemuirea peste un ecran radiant contribuie la o durere a gâtului.

Constricția poate provoca dureri de cap și dureri de spate, picioare și brațe. Această întindere eliberează mușchii suboccipitali și erecți ai gâtului și este deosebit de liniștitoare înainte de culcare.Publicitate

Cum să o facă:

 1. Stai întins cu fața în sus pe podea. Așezați 2 mingi de tenis pe ambele părți ale coloanei vertebrale la baza gâtului.
 2. Încuie-ți capul în sus și în jos, cu greutatea capului și a spatelui superior aplicând presiune împotriva bilelor. Continuați încet timp de 1 minut.
 3. Acum mișcă-ți capul dintr-o parte în alta timp de 1 minut.
 4. Opriți-vă și întoarceți capul pe o parte și opriți-vă pentru a da din cap în sus și în jos. Întoarceți încet capul spre cealaltă parte și repetați. Continuă să alternezi părțile laterale și să dai din cap timp de 2 minute.

8. Postură slabă

Modul în care stăm, stăm în picioare și mergem afectează fiecare mușchi din corp. Efectele posturii proaste pot provoca dureri și chiar dificultăți de respirație.

Devenind conștient de poziția corpului dvs., menținerea picioarelor aliniate și a spatelui drept va ajuta la prevenirea disconfortului și a restricțiilor musculare.Publicitate

Eliberați mușchii strânși cu acest exercițiu.

Cum să o facă:

 1. Așezați-vă cu fața în sus pe un covor sau pe un covor neted pe podea. Așezați o minge de tenis pe fiecare parte a spatelui superior chiar sub locul unde se atașează gâtul.
 2. Așezați palmele mâinilor în spatele capului într-o poziție așezată și ridicați capul de pe podea.
 3. Coborâți bărbia spre piept, apoi ridicați șoldurile de pe podea, astfel încât greutatea corpului să se sprijine pe mingile de tenis.
 4. Schimbați încet greutatea, astfel încât bilele să se rostogolească în sus și în jos pentru a relaxa mușchii de pe ambele părți ale coloanei vertebrale. Respirați profund în timp ce vă întindeți și continuați până la 4 minute.

9. Umeri rigizi

Manșeta rotatoriei este grupul de mușchi și tendoane care permite umărului să se deplaseze în sus și în jos, de la o parte la alta și în cercuri.Publicitate

Este locul care se stabilizează în cazul în care humerusul se întâlnește cu scapula și se unește cu trunchiul. Acest exercițiu va întinde mușchii și tendoanele din jurul manșetei.

Cum să o facă:

 1. Stai întins cu fața în sus pe podea. Așezați o minge de tenis sub omoplatul (omoplatul). Lasă greutatea să se sprijine pe minge.
 2. Mutați trunchiul superior peste minge în apropierea umărului pentru a elibera tensiunea și a ușura sensibilitatea.

10. Coapsele delicate

Banda iliotibială (IT) este un ligament care leagă genunchiul de piciorul superior. Tulpina datorită stării într-o singură poziție pentru o perioadă îndelungată (o extremă) pentru a utiliza în exces în timpul alergării sau a mersului pe bicicletă (cealaltă extremă) poate provoca etanșeitate și disconfort în timp ce mușchii din jur se blochează de ligament sau tulpina nu este supra-taxată. Durerea poate apărea la genunchi, șold sau oriunde între ele. Folosiți 2 mingi de tenis pentru a slăbi mușchii de la ligament și pentru a face totul să se miște din nou.Publicitate

Cum să o facă:

 1. Așezați-vă pe un scaun ferm, cu picioarele plate pe podea. Țineți o minge de tenis în fiecare mână și puneți-le pe ambele pe partea exterioară a coapsei cu probleme.
 2. Îndoiți încet genunchiul în sus și înapoi, rotind bilele de-a lungul părții coapsei, unde mușchiul întâlnește tendonul. Veți simți unde este acest lucru – este partea cea mai soră a mușchilor strânși. Repetați de 30 de ori sau câte ori este confortabil.
 3. Apoi, cu piciorul plat pe podea, mișcă-ți coapsa dintr-o parte în alta, permițând bilelor să se rostogolească de-a lungul cvadricepsului. Repetați de câte ori este confortabil, apoi schimbați picioarele, dacă este necesar.