STIRI

Un argeşean a TÂRÂT un câine de maşină şi l-a aruncat pe malul unui râu

Miercuri, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Leordeni, un câine este transportat fiind legat de un autoturism.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei.
Bărbatul, de 48 de ani, din Leordeni, a afirmat că a vrut să transporte, în remorcă, câinele într-o altă locație, însă animalul a sărit din remorcă și s-a rănit până să observe el acest lucru. Ulterior, bărbatul a abandonat câinele rănit pe malul unui râu.
În urma discuțiilor cu polițiștii, persoana a recunoscut și regretat fapta, recuperând câinele din zona unde îl abandonase, după care l-a transportat la un cabinet veterinar, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.
Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform articolului 6 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, pentru abandonarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului.
De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea animalelor.

FOTO DESCRIPTIV

Lasă un răspuns