STIRI

Ungaria îşi închide graniţele pentru a împiedica răspândirea SARS-CoV-2. De când intră în vigoare măsura

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost cel care a anunţat închiderea graniţelor.

Gulyas a precizat că doar cetăţenii maghiari vor mai putea intra în ţară, însă şi aceştia vor avea apoi obligativitatea de a sta în carantină. Ei vor putea ieşi numai după ce au avut două rezultate negative la testele COVID-19.

„Există riscul ca virusul să fie importat şi cele mai multe dintre noile cazuri au origine străină”, a mai spus Gulyas într-o declaraţie de presă susţinută vineri, adăugând că „Ungaria este verde, când toate ţările sunt roşii”, referindu-se la gradul de îmbolnăviri raportat de fiecare ţară. 

Vor fi făcute excepţii pentru convoaiele militare şi umanitare, dar şi pentru delegaţiile oficiale şi cele de afaceri, conform şefului de cabinet, care nu a făcut însă alte precizări cu privire la tranzitul prin ţara vecină.

Rata de pozitivitate a Ungariei s-a triplat în ultima lună, însă aceasta rămâne cea mai mică din ţările Europei de Est. Ţara are o populaţie de aproape 10 milioane, a înregistrat 5.500 de cazuri de Covid-19. Mai mult de 600 de persoane au murit din cauza virusului în Ungaria. 

Măsura va fi aplicată pentru cel puţin o lună, începând cu data de 1 septembrie.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns