STIRI

Cel mai bun compot de pere cu scorțișoară. O să-ți aducă aminte de gustul copilăriei

Compot de pere cu scorțișoară, un deliciu care te va transpune direct în copilărie. E sănătos, delicios și rapid de făcut.

Cel mai bun compot de pere cu scorțișoară. O să-ți aducă aminte de gustul copilăriei. Fructele sunt foarte versatile și se pot păstra pentru sezonul rece, compotul fiind o modalitate foarte simplă de a le savura o perioadă mai lungă.

Compot de pere cu scorțișoară, un deliciu care te va transpune direct în copilărie. E sănătos, delicios și rapid de făcut

ADVERTISING

Compot de pere cu scorțișoară, un deliciu care te va transpune direct în copilărie. E sănătos, delicios și rapid de făcut. Și unde mai pui că are foarte multe beneficii pentru sănătate, preparatul tradițional fiind foarte gustos.

Aceste fructe de sezon pot fi transformate într-un desert savuros și aromat, fără prea mari bătăi de cap. Înainte de a trece la treabă trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate cele necesare. În primul rând, e nevoie de pere mai tari.

În al doilea rând, se folosesc condimente, cum ar fi două bețe de scorțișoară și două steluțe de anason. Pentru acest desert mai este nevoie de 500 grame de zahăr, 1-2 cuișoare, 2 litri de apă. Compotul se face și fără zahăr, în funcție de gustul fiecărei gospodine în parte.

Compotul de pere are vitamina C, K și potasiu, esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Fructele acestea reprezintă o sursă excelentă de fibre, care susțin sănătatea sistemului digestiv și previn constipația.

De asemenea, preparatul tradițional ajută la hidratare datorită conținutului ridicat de apă. Așadar, oferă senzație de sațietate. În plus, compotul care nu are zahăr este o opțiune ideală pentru cei care vor să controleze nivelul glicemiei.

ADVERTISING

Rețetă simplă de compot de pere cu scorțișoară

Perele se transformă repede într-un deliciu, textura și aroma lor putându-se păstra tot anul datorită compotului care se face prin punerea apei la fiert. Se adaugă zahărul și se lasă pe foc până când se dizolvă complet.

Se adaugă steluțele de anason, cuișoarele și scorțișoara și se lasă totul la fiert pentru aproximativ 10 minute. Se oprește focul după ce a trecut această perioadă și se lasă să se răcească. Între timp se spală perele și se pun întregi în borcane.

Siropul obținut mai devreme se toarnă peste fructe și se acoperă borcanele cu capace. Se pun în oală la fiert, recipientele urmând să fie acoperite trei sferturi cu apă. Compotul de pere cu scorțișoară se fierbe circa 30 de minute.

Se scot borcanele din vas și se lasă să se răcească cu capacul în jos. Se pot acoperi cu o pătură sau un prosop curat. După ce s-au răcit complet se păstrează în cămară sau într-un loc întunecat, unde nu intră razele soarelui.

ADVERTISING
ADVERTISING