Site icon CIOLEX.RO | ALL DREAMS

După ce ați citit acest lucru, nu veți mai privi niciodată sfecla la fel

Sfecla este una dintre cele mai subapreciate legume rădăcină din întreaga lume. Sfecla colorată, acidă și densă în nutrienți, face un plus minunat la salate, supe și chiar deserturi.

Indiferent dacă sunt consumate crude sau fierte, aceste legume delicioase conțin compuși vindecători care previn bolile și vă mențin corpul în formă de vârf.

ADVERTISING

Cu un conținut ridicat de fier și iod, rădăcina poate fi utilizată chiar pentru a trata anemia și tulburările legate de tiroidă. În plus, este bogat în vitamina C, folat și potasiu ( 1 ).

Beneficiile pentru sănătate ale sfeclei

Iată doar câteva dintre marile proprietăți ale legumelor roșii:

Și dacă toate beneficiile menționate mai sus nu ar fi fost suficiente, aceste legume roșii minunate au capacitatea de a reduce colesterolul, de a reduce tensiunea arterială, de a inversa declinul cognitiv, de a îmbunătăți funcția hepatică și de a vă stimula metabolismul ( 14 ).

Exit mobile version