STIRI

Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru o simplă porție de gogoși în Eforie Nord. „Doamne ferește, ce prețuri!”

Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru o simplă porție de gogoși în Eforie Nord. Prețurile sunt uriașe.

Turiștii au fost uimiți de cât costă, în 2025, simplă porție de gogoși în Eforie Nord. Mai mulți internauți au comentat prețurile mari de pe litoral.

Ce preț are o simplă porție de gogoși în Eforie Nord. Turiștilor nu le-a venit să creadă

Nu multe persoane mai sunt surprinse de prețurile mari din stațiunile de pe litoralul românesc, de care mulți turiști s-au plâns în ultimii ani. Pentru produse banale, aceștia trebuie să scoată din buzunare sume mari de bani.

Prețurile sunt mari inclusiv în Eforie Nord, o stațiune vizitată de foarte mulți turiști în sezonul estival. Pe pagina de Facebook Eforie Online au fost postate mai multe imagini cu tarifele practicate pe faleza din zona Debarcader.

La o patiserie de pe faleza din această stațiune, turiștii trebuie să plătească 3 lei pentru un covrig cu mac și sare. Pentru un iaurt de băut, prețurile încep de la 10 lei. Un croissant cu unt costă 8 lei.

O simplă porție de gogoși la această patiserie din Eforie Nord costă 8 sau 10 lei. Prețurile sunt pentru porțiile mici. Pentru o porție mare, prețul ajunge la 13 sau 14 lei.

ADVERTISING

Mai mulți internauți au lăsat comentarii în care s-au plâns de prețurile mari de pe litoral. “Doamne ferește ce prețuri! De-asta aveți vânzare…….vreți să câștigați în 3 luni cât într-un an. Românii hapsâni!”, a scris o femeie în secțiunea de comentarii.

Un alt utilizator avertizează că acesta este doar începutul și că prețurile vor crește până la finalul sezonului. “În august +100%”, a scris acesta.

Prețurile pentru o plăcintă cu brânză sau o înghețată la cornet

Pentru o plăcintă cu brânză, un melc cu vanilie, un covridog sau un ștrudel cu diferite umpluturi, prețul este de 10 lei. O felie de pizza de 200 de grame costă, de asemenea, 10 lei. Turiștii plătesc același preț și pentru o o baghetă cu brânză/cașcaval/șuncă de 140 grame.

O înghețată la cornet are prețul de 5 lei. La pahar mic, prețul este de 6 lei, iar la pahar mare 16 lei. Porumbul fiert costă 12 lei. O limonadă de 450 de ml are prețul de 7 lei, iar o granita 5 lei.

În secțiunea de comentarii, altcineva a menționat că ștrudelul cu mere costă mai puțin în București. “10 lei un ștrudel cu mere și în București este 6-7 lei”, a fost comentariul respectiv.

Alți utilizatori au spus, în schimb, că prețurile din zona Debarcader sunt “decente”, iar alte persoane au ținut să precizeze că stațiunea este destul de aglomerată, în ciuda faptului că mulți se plâng de prețuri.

“Tocmai am trecut prin Eforie Nord… Extrem de surprinsă.. plin peste tot! (..)Toată lumea zice, vai..ce scump e.. dar totuși e plin! Numai hateri pe aici”, a scris cineva.

Cât plătesc turiștii pentru șezlong și mâncare în Mamaia

Prețurile sunt destul de piperate și în alte stațiuni de pe litoralul românesc, printre care și Mamaia, unde turiștii plătesc mai mult nu doar pentru mâncare, ci și pentru închirierea unui șezlong.

ADVERTISING

În Mamaia Nord, pentru închirierea unui șezlong pentru o singură zi, prețurile variază între 100 și 150 de lei. Prețurile depind de zona aleasă, dar și de serviciile adiacente, potrivit evz.ro.

Unii administratori au decis să introducă abonamente pe termen scurt pentru a avea mai mulți clienți. Pentru trei zile de plajă, turiștii pot plăti suma de 105 lei. Pachetul include și o băutură răcoritoare, apă sau limonadă, precum și o reducere de 20% la activitățile nautice.

Preparatele culinare de bază s-au scumpit și ele. O simplă salată de roșii cu brânză a ajuns să coste 39 de lei într-un restaurant mediu din Mamaia. Mai mult, pentru o porție de salată de vinete, prețul ajunge la 49 de lei.

Inclusiv preparatele de tipul street food s-au scumpit. Pentru un meniu simplu cu aripioare, turiștii care ajung în Mamaia plătesc 39 de lei, mai arată sursa citată.