HOROSCOP & ASTROLOGIE

Cele 4 zodii care vor avea de suferit din cauza lui Mercur în retrograd din 13 decembrie

Mercur retrograd vine cu multe provocări în domenul comunicării, dar și cu productivitate, revizuirea trecutului și găsirea unui nou sens al vieții. Așadar, să vedem ce zodii vor fi afectate de Mercur retrograd și în ce măsură.

Pentru cunoscătorii domeniului astrologiei, dar și pentru începătorii care fac primii pași în înțelegerea zodiilor, ideea de Mercur aduce fiori pe șira spinării. Din păcate, începând cu data de 13 decembrie 2023, Mercur este retrograd și afectează 4 din cele 12 semne zodiacale, provocând întârzieri, erori în comunicare, probleme de înțelegere între nativi.

Pentru că Mercur retrogradează în semnul Capricornului, nativii care muncesc mai mult decât toate celelalte zodii la un loc, iar Capricornii sunt guvernați de planeta Saturn, a responsabilităților și a karmei, atunci Mercur retrograd vine cu surprize pentru patru nativi. Această retrogradare va schimba complet viața a patru semne zodiacale în domenii precum succes, disciplină și comunicare.

Gemeni

Planeta care guvernează semnul zodiacal Gemeni este chiar Mercur, ceea ce înseamnă că Gemenii vor simți această retrogradare într-un mod foarte puternic. Impactul planetei Mercur asupra nativilor este mare și se reflectă în relațiile lor și mai ales în relațiile nepotrivite pe care trebuie să le elimine din viața lor. Începând cu 13 decembrie, Gemenii ar trebui să încheie relațiile cu oamenii care le fac rău, dar și să fie mult mai atenți cu cei care nu le respectă nevoile și dorințele.

Fecioară

Și Fecioara este guvernată de planeta Mercur, ceea ce înseamnă că în această retrogradare a guvernatorului lor, nativii vor avea tot felul de emoții contrastante. Fecioarele se vor simți extaziate și intrigate, frustrate și blocate în anumite domenii ale vieții, îndeosebi în comunicare. Nesiguranța Fecioarei este pregnantă în această perioadă, de aceea nativii ar trebui să aibă mai multă încredere în ei înșiși și să încerce să gestioneze mai bine stările pe care le au, de la agonie la extaz.

Săgetător

Tranzitul planetei Mercur în retrogradare în semnul Capricornului determină Săgetătorii să se oprească puțin din tot ceea ce fac și să-și acorde ei înșiși câteva clipe pentru sufletul lor. Nativii sunt sfătuiți să se gândească foarte bine asupra schimbărilor pe care trebuie să le facă în viața lor și relațiilor pe care chiar trebuie să le elimine cu persoanele nepotrivite. Săgetătorii sunt influențați și în mod benefic în această retrogradare, pentru că au norocul de a-și rezolva toate problemele financiare și toate lucrurile care nu le dau pace din trecut.

Capricorn

Pentru că Mercur retrogradează chiar în semnul vostru, cel al Capricornului, trebuie să vă priviți pe voi înșivă cu alți ochi. Nu vă mai concentrați asupra factorilor externi care vă influențează viața, ci meditați puțin și faceți-vă o autoanaliză asupra a ceea ce puteți schimba pe plan intern la voi. Dacă în această perioadă vă puneți întrebări de genul „ceilalți îmi văd adevărata valoare?” sau „eu însumi îmi văd adevărata valoare?” atunci puteți folosi acest moment astrologic în favoarea voastră.

Așadar, Mercur retrograd nu este o expresie folosită de astrologi doar ca să ne sperie, ci este un adevărat eveniment care, dacă nu este gestionat în mod corespunzător, poate într-adevăr să schimbe vieți. Mercur retrograd nu vine să strice relațiile armonioase, ci vine să încheie problemele de comunicare, să elimine oameni toxici din viața noastră și să ne ajute într-un fel să ne conștientizăm propria valoare.