STIRI

ROMANIA FIERBE! O nouă seară de proteste faţă de restricţii si guvern în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară

Sute de manifestanţi au ieşit din nou în stradă. Oamenii protestează în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus.

UPDATE 21.45. Protestatarii din Capitală au plecat în marş spre Palatul Cotroceni.

ADVERTISING

UPDATE 21.10 Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei şi strigă „Demisia” şi „Jos cu starea de alertă.”

UPDATE 20.45 Protestatarii se îndreaptă spre Piaţa Victoriei. Aceştia au plecat în marş din faţa Ministerului de Interne, unde au protestat câteva minute. Aproape 600 de persoane protestează marţi seara în Bucureşti, potrivit Digi24.

UPDATE 20.00 În Bucureşti, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţi şi au pornit în marş către sediul MAI.

Protestatarii au steaguri tricolore, vuvuzele şi fluiere şi scandează ”Libertate”.

”Jos Guvernul”, Ne-am trezit”, Abogaţi Legea 55” sunt doar câteva dintre solicitrile protestatarilor.

ADVERTISING

De la MAI, manifestanţii vor porni către Paţa Victoriei.

Unii dintre participanţi au mască de protecţie, dar unii o poartă incorect. Cei mai mulţi, însă, nu au măşti şi reclamă dictatura medicală.

”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă” se scandează pe străzile Capitalei.

Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe ale ţării.   La Buzău, aproximativ 40 de persoane s-au strâns în Piaţa Dacia şi apoi au pornit în marş către Prefectură.

Câteva zeci de persoane protestează şi la Galaţi, iar în buzunarul unui băiat de 13 ani jndarmii au găsit un briceag.    

De altfel, jandarmii sunt pregătiţi pentru a interveni şi a potoli spiritele în cazul în care evenimentele vor degenera.   Proteste sunt şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Brăila, Vaslui sau Botoşani. În Constanţa au ieşit în stradă peste 100 de persoane.

ADVERTISING

Cei mai mulţi protestatari sunt tineri şi strigă „Libertate!”, „Jos masca”. 

De altfel, în urma protestelor de noaptea trecută din Bucureşti, reprezentanţii Jandarmeriei au relatat marţi cum s-au desfăşurat manifestaţile din Capitală, precizicând că au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital.

Ei au afirmat că un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi, lor alăturându-li-se şi alţi protestatari.

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere. Vorbim despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Au fost date 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.

ADVERTISING
ADVERTISING