SANATATE

Beneficiile neînțelese ale bananelor

Dezinformarea despre banane pe internet este destul de extinsă, în special în ceea ce privește pierderea în greutate. Există unii oameni care încearcă, de fapt, să convingă publicul că bananele sunt la fel de prost de consumat ca prăjiturile și cartofii prăjiți … Te rog, nu.

Adevărul este că studiul asupra  bananelor vs. fursecuri și cartofi prăjiți a fost pur și simplu despre a arăta cum umplerea unei banane a fost comparată cu anumite alimente. Ceea ce a constatat cercetarea a fost că „Pentru a rămâne plini și a nu prăbuși mai târziu, bananele sunt o alegere la fel de bună ca prăjiturile sau cartofii prăjiți”. Cu alte cuvinte, bananele pot avea mai mulți nutrienți și, prin urmare, sunt mai sănătoase decât prăjiturile, DAR ele vă umplu și vă oferă același praf de zahăr ca un prăjitură.

Dacă ne uităm la datele despre banane, găsim un fruct cu un indice glicemic scăzut, bogat în fibre și plin de vitamine. Sunt unul dintre cele mai nutritive și naturale alimente care ajută la promovarea pierderii în greutate și la îmbunătățirea imunității.

Bananele nu sunt singurele fructe care se potrivesc acestei descrieri. Merele, portocalele și așa mai departe sunt toate fructele care au un indice glicemic chiar mai scăzut decât bananele, sunt bogate în fibre și sunt pline de vitamine. În ceea ce privește pierderea în greutate, consumul prea mult din orice fruct poate de fapt să vă îngrașe.

Nutrienți pe care îi obțineți de la consumul de banane

ADVERTISING

Bananele sunt foarte bogate în vitamina B6 și conțin, de asemenea, cantități modeste de vitamina C, magan, potasiu și, desigur, fibre. Pasionații de sport apreciază puterea de potasiu oferită de acest fruct cu energie ridicată, despre care mulți susțin că este la fel de eficient și chiar superior băuturilor sportive energizante.

Aceasta este partea în care majoritatea oamenilor au totul confuz. Pentru non-diabetici, există momente în care poate fi de dorit o creștere rapidă a zahărului din sânge (și creșterea corespunzătoare a insulinei). De exemplu, după o activitate fizică intensă, insulina ajută la mutarea glucozei în celulele musculare, unde ajută la repararea țesuturilor și previne descompunerea ulterioară a țesuturilor musculare (catabolism).

Acesta este motivul pentru care vedeți atât de mulți sportivi, culturisti și pasionați de fitness mâncând o banană sau amestecând-o cu shake-ul de proteine ​​imediat după un antrenament.

Deoarece banana medie conține 467 mg de potasiu și doar 1 mg de sodiu, o banană pe zi poate ajuta la prevenirea tensiunii arteriale și la protejarea împotriva aterosclerozei.

Dacă veți mânca o banană pe zi pentru conținutul său de potasiu, de ce să nu mergeți doar la legume? Bananele adevărate au un gust mai bun, dar adevărul este că, dacă doriți să păstrați aportul ridicat de potasiu în timp ce încercați să slăbiți sau să preveniți creșterea în greutate, atunci cele mai bune opțiuni sunt legumele. Iată o listă de legume obișnuite bogate în potasiu :

  • Chard elvețian – 1 cană gătită – 960,75 mg de potasiu
  • Spanac – 1 cană gătită – 838,80 mg de potasiu
  • Sfeclă – 1 cană crudă – 442 mg potasiu
  • Roșii – 1 cană crudă – 426,60 mg potasiu
  • Kale – 1 cană gătită – 296,40 mg potasiu
  • Broccoli – 1 cană crudă – 287,56 mg de potasiu

Eficacitatea alimentelor bogate în potasiu, cum ar fi bananele, în scăderea tensiunii arteriale a fost demonstrată de o serie de studii. De exemplu, cercetătorii au urmărit peste 40.000 de profesioniști americani din domeniul sănătății de-a lungul a patru ani pentru a determina efectele dietei asupra tensiunii arteriale. Bărbații care consumau diete mai bogate în alimente bogate în potasiu, precum și alimente bogate în magneziu, aveau un risc substanțial redus de accident vascular cerebral.

Un studiu publicat în  Arhivele Medicinii Interne  confirmă, de asemenea, că consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi bananele, ajută la prevenirea bolilor de inimă. Aproape 10.000 de adulți americani au participat la acest studiu și au fost urmăriți timp de 19 ani. Persoanele care consumă cele mai multe fibre, 21 de grame pe zi, au avut cu 12% mai puține boli coronariene (CHD) și cu 11% mai puține boli cardiovasculare (BCV) comparativ cu cele care mănâncă cel puțin 5 grame pe zi. Cei care consumă cea mai solubilă apă în fibre dietetice au descurcat și mai bine, cu o reducere de 15% a riscului de CHD și o reducere de 10% a riscului de BCV.

ADVERTISING

Pe lângă aceste beneficii cardiovasculare, potasiul găsit în banane poate contribui și la promovarea sănătății oaselor. Potasiul poate contracara pierderea crescută de calciu urinar cauzată de dietele bogate în sare tipice majorității americanilor, contribuind astfel la prevenirea subțierii oaselor într-un ritm rapid.

Mănâncă o banană coaptă sau galbenă?

Acest lucru depinde de papilele dvs. gustative și de beneficiile pe care le doriți pentru sănătate. Potrivit  cercetărilor științifice japoneze , banana coaptă completă cu pete întunecate pe pielea galbenă produce o substanță numită TNF (factor de necroză tumorală) care are capacitatea de a combate celulele anormale. Cu cât patch-urile sunt mai întunecate, cu atât va fi mai mare calitatea de îmbunătățire a imunității; Prin urmare, cu cât banana se coace, cu atât este mai bună calitatea anti-cancer. Banana de culoare galbenă cu pete întunecate este de 8 ori mai eficientă în îmbunătățirea proprietății celulelor albe din sânge decât versiunea cu piele verde.

Este un fapt faptul că conținutul de nutrienți al fructelor se modifică ușor pe măsură ce se coc. Pe măsură ce o banană se coace și devine galbenă, nivelurile sale de antioxidanți cresc. Acești antioxidanți din bananele coapte vă protejează corpul împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Dar, în timp ce bananele prea coapte au cu siguranță valoare nutritivă, ele pierd și unele beneficii. În bananele coapte complet, cu pete întunecate pe piele, conținutul de amidon se transformă în zaharuri simple, care sunt mai ușor de digerat, dar și indicele glicemic crește.

Factorul de necroză tumorală (TNF) este o citokină, substanțe secretate de anumite celule ale sistemului imunitar care au efect asupra altor celule. Acest lucru este într-adevăr util în combaterea celulelor turmor anormale din corp. Cercetările făcute cu privire la coacerea bananelor au dovedit că nivelurile de inducție a TNF au crescut semnificativ cu pete întunecate pe piele înainte ca întreaga coajă de banană să devină maro. Cercetarea a concluzionat că activitatea bananelor a fost comparabilă cu cea a Lentinanului, un imunostimulant chimic care este administrat intravenos ca agent anti-cancer. Deci, banana coaptă poate acționa ca un agent anticancer prin stimularea producției de celule albe din sânge în linia de celule umane.

Odată ce bananele se coc complet, depozitați-le la frigider pentru a reduce la minimum pierderile de vitamine. Bananele proaspete cu pete maronii pe piele sunt suficient de coapte pentru a mânca imediat. Asigurați-vă că evitați bananele prea coapte a căror piele s-a făcut maro sau s-a deschis.

Dacă doriți să extindeți prospețimea unei banane, cel mai simplu mod dacă preferați să le păstrați la temperatura camerei este să înfășurați plastic în jurul vârfului sau să le separați.

Dar carbohidrații?

Ce parere ai despre ei? Puteți mânca în continuare banane, indiferent dacă sunteți diabetic sau urmează un program de slăbire. Toate fructele au niște carbohidrați, deci trebuie pur și simplu să le numărați în planul de masă pentru diabet sau pierderea în greutate. Dacă doriți să includeți banane în planul de masă, familiarizați-vă cu dimensiunile porțiilor și cu numărul de carbohidrați din fiecare.

ADVERTISING

Bananele variază destul de puțin în dimensiune, astfel încât numărarea carbohidraților pe care le furnizează poate fi dificilă. Mai jos sunt câteva estimări pentru diferite dimensiuni.

Banană foarte mică (6 cm lungime sau mai puțin) – 18,5 grame de carbohidrați

Banană mică (aproximativ 6–6 7/8 țoli lungime) –23 grame de carbohidrați

Banana medie (7-7 7/8 inch lungime) – 27 de grame de carbohidrați

Banana mare (8-8 7/8 inch lungime) – 31 de grame de carbohidrați

Banana extra mare (9 inci sau mai mult) – 35 de grame de carbohidrați

ADVERTISING

Glucidele afectează nivelul zahărului din sânge și al insulinei. Carbohidrații cu eliberare lentă au un indice glicemic scăzut și pot menține nivelul zahărului din sânge stabil. Alimentele mai mari ale indicelui glicemic își vor elibera energia mai repede, determinând adesea creșterea și scăderea rapidă a nivelului zahărului din sânge. Urmarea unei diete cu indice glicemic scăzut ajută la controlul diabetului, la creșterea în greutate și, de asemenea, joacă un rol în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Bananele au un indice glicemic scăzut și își eliberează energia în sânge încet. Conform  bazei de date GI , bananele pe deplin coapte au un indice glicemic de 51. Acest lucru este considerat un aliment cu indice glicemic scăzut, deoarece valoarea sa GI este sub 55. Maturitatea bananei dvs. poate avea un efect asupra ratingului GI. Bananele ușor sub-coapte cu secțiuni verzi rămase au fost calculate la 42 și bananele prea coapte cu pete maronii au un IG de 48. Aceasta nu este o diferență uriașă, dar este ceva de care ați putea dori să fiți conștienți.

Dieta Morning Banana a fost dezvoltată de Hitoshi Watanabe, care a studiat medicina preventivă la Tokyo, și soția sa de farmacist, Sumiko. De atunci, dieta a câștigat popularitate prin cuvântul din gură, site-uri web, emisiuni TV, articole din reviste și o carte scrisă de Watanabe.

Dieta Morning Banana este un plan foarte simplu. Pentru micul dejun, aveți doar banane și apă la temperatura camerei. Apoi, poți mânca orice îți place la prânz, cină și gustări, atâta timp cât nu mănânci după ora 20:00 Singurele restricții: Fără înghețată, produse lactate, alcool sau desert după cină și singura băutură pe care tu poate avea la mese este apă la temperatura camerei. O gustare dulce este permisă după-amiaza.

Diferite versiuni ale dietei cu banane de dimineață oferă explicații variate despre modul în care funcționează bananele pentru a promova pierderea în greutate. O teorie sugerează că anumite enzime din banane accelerează digestia și eliminarea, provocând pierderea rapidă în greutate la unii oameni.

Dieta de dimineață cu banane nu este altceva decât o altă dietă moft. Oricine obișnuiește să bea 3-4 băuturi zaharoase pe zi ar experimenta un fel de pierdere în greutate dacă ar schimba brusc totul pentru apă. Și este permisă o singură gustare dulce? Asta este deja mult mai puțin decât ceea ce are americanul mediu într-o zi! Este într-adevăr un astfel de mister de ce cineva ar putea slăbi cu o astfel de dietă?

Concepții greșite

Consumul de banane face parte doar dintr-o schimbare generală a stilului de viață – incluzând o dietă sănătoasă, exerciții cardiovasculare și antrenament de forță – care poate duce la pierderea eficientă în greutate. Consumul de banane nu ar trebui să fie suma planului dvs. de slăbire, ci mai degrabă o mică parte a acestuia.

ADVERTISING

Bananele, împreună cu majoritatea fructelor, au făcut mult timp parte din dietele sănătoase și din planurile de slăbire. Dar, deși sunt hrănitori, nu au proprietăți speciale de slăbit.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să fii activ fizic și să controlezi caloriile. Și pentru a rămâne sănătos, ar trebui să alegeți alimente sănătoase.

Adevărul este că nu există fructe rele, ci doar alegeri slabe ale stilului de viață și adesea o neînțelegere a modului de utilizare a fructelor în avantajul dvs. în orice dietă. Ori de câte ori cineva îți spune că fructele sunt rele pentru slăbit, ignoră-le. Chiar nu există fructe rele, doar diete bune sau rele.

ADVERTISING
ADVERTISING