DESPRE MAȘINI

Cu BMW e46 320d iarna, Cum se conduce BMW mai ales iarna?, Diferente tractiune fata si tractiune spate

Tractiunea spate este preferabila condusului sportiv. Toti producatorii adevaratelor masini sportive pleaca de la conceptul tractiunii spate. Motivatia este ca pe o masina balansata dpdv al greutatii pe punti, tractiunea spate propulseaza mult mai eficient intregul ansamblu(o masina la o plecare de pe loc sau la o accelerare chiar si din mers tinde sa puna greutate pe puntea spate). De asemenea este foarte interesant ce se intampla la o distributie de greutate egala intre punti cu agresivitatea manevrabilitatatii. Faptul ca rotile de pe puntea fata nu tin decat directia si nu se chinuie sa mentina aderenta decat cu directia de deplasare face puntea fata foarte aderenta lasand propulsia pentru rotile spate care de asemenea pun caii jos mult mai eficient. Sustin tot ce am spus cu un filmulet demonstrativ:

Bineinteles ca BMW este cap de afis vis-a-vis de tractiunea spate si implementarea ei cat mai eficient. Totusi de vazut ca toate masinile sport pur sange au sau au pornit de la tractiune spate.

BMW este si ramane o masina extrem de puternica si cred ca pana in anul 2020, a intrecut orice marca de masina, aceasta fabrica este o adevarata uzina care chiar stie sa produca AVIOANE in sensul bun al cuvantului.
O masina cu foarte multe dotari, sportivitate, confort si tot ce iti doresti.

ADVERTISING

Tractiunea FWD are dezavantajele ce reies din avantajele tractiunii spate. Cred ca este ceruta de piata din cauza ca este cel mai bun compromis intre RWD si AWD. Costurile de implementare pe un autovehicul sunt mici(nu trebuie sa-ti bati capu sa balansezi autovehiculul, sa ai punti cu suspensii independente etc.) Cea mai distrugatoare de planetare tractiune din cele 3(planetara tine directia si tractiunea in acelasi timp). De multe ori se crede ca adera mai bine ca tractiunea spate din cauza ca motorul este in fata lucru fals in toate cazurile unor masini cu tractiune spate „gandite” de fabricant(de exclus dube, masini de tractiune etc)

SURSA: CIOLEX.RO

Tractiunea AWD. Cea mai aderenta tractiune. Ideea in cazul sport sa fie asistata de diferentiale blocante ori electronice ori de dispozitive de siguranta active electronice.

Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

ADVERTISING

Lasă un răspuns