STIRI

Cum desărezi rapid varza murată. Trucul e simplu și te salvează mereu când vrei să faci sarmale

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de sarea în exces din varza murată pentru sarmale. Sfatul util care te scoate mereu din impas.

Cum desărezi rapid varza murată. Trucul e simplu și te salvează mereu când vrei să faci sarmale. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre această legumă atât de iubită de cetățenii români.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de sarea în exces din varza murată pentru sarmale. Sfatul util care te scoate mereu din impas

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de sarea în exces din varza murată pentru sarmale. Sfatul util care te scoate mereu din impas. Gospodinele și bucătarii români au diferite modalități pentru a elimina adaosul de sare.

Metoda cea mai simplă care există în această situație este spălarea căpățânii de varză în apă rece sau ușor călduță sau lăsarea la înmuiat între 30 și 60 de minute. În acest fel se elimină inclusiv acreala din varză.

Dacă nu ești pe fugă poți lăsa varza la înmuiat în apă simplă peste noapte sau chiar câteva zile. În situația din urmă se schimbă apa de mai multe ori. De asemenea, e foarte important să se guste varza în toată această perioadă.

În cazul în care varza este prea acră sau sărată atunci e bine să se îndepărteze frunzele și să se pună în apă. Leguma își va lăsa toată sarea în vas. Ulterior, aceasta poate fi folosită pentru împăturirea sarmalelor.

Pâinea, ideală pentru a absorbi excesul de sare

Pâinea este ideală pentru a absorbi excesul de sare din varza murată din butoi atunci când vrei să faci sarmale pentru sărbători sau pentru orice altă masă. Această metodă ne spune să încălzim mai întâi o oală cu apă.

Frunzele de varză se adaugă în apa călduță în care se adaugă și câteva felii groase de pâine. Acest aliment are rolul de a aspira toată acreala și aciditatea. Se lasă în recipient pentru 3-4 ore și apoi se scot foile de varză.

Foile de varză se clătesc foarte bine cu apă rece. Gustul lor este potrivit pentru compoziția de sarmale. În altă ordine de idei, experții susțin că varza murată reprezintă o sursă excelentă de vitamina U care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic.

De asemenea, varza murată îmbunătățește digestia, întărește sistemul imunitar, poate susține pierderea în greutate, susține sănătatea creierului și a sistemului cardiovascular. Totodată, are un conținut scăzut de antioxidanți.