STIRI

DEZASTRU in PITESTI la PROBA PRACTICA pentru obtinerea PERMISULUI DE CONDUCERE

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a participat marți la o conferință de presă susținută alături de șeful SPCRPCIV Argeș, comisarul Marian Ivan și subprefecții Adrian Bughiu și Andrei Ciungu. Prefectul județului a vorbit despre creșterea procentului de promovabilitate la examenul pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens fiind făcute câteva demersuri importante.

“Trebuie să facem două lucruri fundamentale: să creștem calitatea pregătirii, prin școlile de șoferi și să creștem profesionalismul examinării. Am vorbit la Autoritatea Rutieră Română și vor începe o verificare serioasă a modului cum se face pregătirea la școlile de șoferi. Ne interesează să îmbunătățim calitatea pregătirii, pentru creșterea gradului de promovare la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Am sprijinul conducerii ARR Argeș. În același timp, suntem foarte atenți la plângerile privind examinarea. SPCRPCIV are o comunicare directă cu școlile de șoferi, vom vobi și cu corpul de examinatori, să vedem dacă sesizările pe care le primim sunt reale. Am reușit să reorganizăm zona de la stadion, am avut sprijinul Primăriei Pitești, care a instalat câteva toalete ecologice. Condițiile sunt însă departe de a fi ideale, ar mai fi nevoie de bănci și copertine pentru candidați. Este destul de greu de lucrat cu autoritățile locale, dar nu vom lăsa lucrurile așa”, a spus prefectul Emanuel Soare.

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș, comisarul-șef Marian Ivan, susține că în luna iunie, de când s-au reluat examinările la proba practică pentru obținerea permisului auto, au fost examinați 2104 candidați. Cifra ne plasează pe locul 3 pe țară, în plus fiind examinați la proba teoretică 90 de candidați. SPCRPCIV Argeș a eliberat 2467 de permise de conducere, 3064 de certificate de înmatriculare și 1682 de autorizații provizorii de circulație. La proba practică, pentru ca tot mai mulți argeșeni să poată susține examenul auto, se lucrează cu 12 examinatori. Săptămâna trecută, la Câmpulung, procentul de promovabilitate a fost de 46%, iar la Pitești- 39%. De la reluarea examinărilor la proba practică, pe 2 iunie, în Argeș au promovat sub 40% dintre candidați.

“Nu mai este aglomerație la ghișee, se respectă distanțarea fizică. Mulțumesc domnului prefect pentru sprijinul oferit, prin Inspectoratul Județean de Jandarmi. La rândul lor, Poliția Locală Pitești și Poliția Națională ne-au sprijinit foarte mult pentru organizarea activității din zona stadionului “Nicolae Dobrin”, în condițiile actuale, când candidații trebuie să respecte măsurile de protecție impuse de starea de alertă”, a declarat comisarul-șef Marian Ivan.

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Argeș, comisarul-șef Marian Ivan susține faptul că în luna Iunie,de când s-au reluat examinările la proba practică pentru obținerea permisului auto,au fost examinați 2.104 candidați.

Cifra ne plasează pe locul 3 pe țară,fiind examinați la proba teoretică 90 de candidați. SPCRPCIV Argeș a eliberat 2.467 de permise de conducere,3.064 de certificate de înmatriculare și 1.682 de autorizații provizorii de circulație.

La proba practică,pentru ca tot mai mulți argeșeni să poată susține examenul auto,se lucrează cu 12 examinatori.Săptămâna trecută,la Câmpulung,procentul de promovabilitate a fost de 46%,iar la Pitești de 39%.

De la reluarea examinărilor la proba practică,din data de 02 Iunie,în Județul Argeș au promovat sub 40% dintre candidați,potrivit Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Argeș.

Toata lumea se plange in continuare ca nu obtin permisul de conducere, si se da in continuare vina pe Examinatori, ceea ce este total gresit. Elevii nu sunt capabili sa promoveze examenul auto, mai ales ca in ultima perioada incepatorii au aparut foarte des pe oras.

Lasă un răspuns