STIRI

Cum ne vom plăti vacanţele în 2021. Sfaturi şi ponturi de la consultanţii în turism

Coronavirus-ul încă există, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de vară şi de concediu în siguranţă. Singura condiţie este să respectăm cu stricteţe măsurile de siguranţă, de distanţare socială şi de igienă.

„Dacă 2020 a fost anul incertitudinilor din punct de vedere al călătoriilor, pentru 2021 avem speranţe mari. De ce? Pentru că avem deja un istoric, ştim cum să ne protejăm şi pentru că vrem să trăim iar emoţia alegerii vacanţei!”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

ADVERTISING

Iată câteva idei despre cum să-ţi organizezi vacanţa în 2021:

1. Găseşte o agenţie de turism care să-ţi fie alături în alegerea destinaţiei şi ofertei perfecte pentru tine, care te va ţine la curent cu reglementările în vigoare pentru destinaţia aleasă şi care te va reprezenta în orice situaţie întâmpinată.

2. Alege o destinaţie mai apropiată de casă (Bulgaria, Grecia, Turcia). Deoarece aviaţia a fost una dintre industriile puternic afectate, turismul va căpăta o tentă regională, majoritatea turiştilor preferând să călătorească cât mai aproape de casă.

3. Alege să călătoreşti cu automobilul personal. Este mult mai sigur decât transportul cu autocarul sau cu avionul. Vei asigura, până la destinaţie, siguranţa familiei/prietenilor fără să fii nevoit să împarţi spaţiul cu străini.

4. Înainte de a face o rezervare, vorbeşte cu agentul tău de turism sau documentează-te despre situaţia locală privind cazurile de infecţie COVID-19: câte cazuri au fost în ultimele zile şi săptămâni, care sunt restricţiile impuse de autorităţi, ce condiţii trebuie îndeplinite.

5. Caută ofertele ce au condiţii superflexibile. Early booking-ul rămâne o variantă ideală de a beneficia de reduceri substanţiale. În contextul actual poţi face o rezervare cu un minimum de avans (5%), diferenţa urmând a fi achitată până cu 7-15 zile înainte de plecare.

ADVERTISING

6. Last minute-ul va fi probabil o tendinţă generală pentru 2021, însă nu te poţi baza niciodată că o astfel de ofertă va exista sau nu pe destinaţia / hotelul care te-ar putea interesa.

7. În contextul actual, măsurile luate de hotelieri şi flexibilitatea ofertelor vor conta mai mult decât preţul plătit pe un pachet turistic. Alege o ofertă convenabilă, însă înainte de toate asigură-te că îndeplineşte toate aceste aspecte, chiar dacă asta înseamnă să plăteşti puţin mai mult.

8. Verifică dacă ţara de destinaţie impune carantinarea sau testarea la intrare. De asemenea, dacă România impune carantinarea/autoizolarea la întoarcerea din concediu.

9. Obţine informaţii în prealabil cu privire la datele de contact ale ambasadelor şi consulatelor din România în ţările de tranzit sau în ţara de destinaţie – cea mai bună sursă fiind site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

10. Verifică dacă hotelul a luat toate măsurile de prevenţie, în conformitate cu reglementările în vigoare. De asemenea, întreabă dacă acesta oferă toate serviciile dorite de tine (dacă este permis accesul la SPA, piscină interioară, loc de joacă pentru copii etc).

11. Caută hoteluri/resorturi mari unde se vor putea respecta distanţarea socială şi măsurile de siguranţă. De asemenea, să fii sigur că hotelurile de lanţ şi de renume vor pune preţ întotdeauna pe siguranţa oaspeţilor. Este posibil ca o parte dintre hoteluri să nu se deschidă nici în 2021, aşa cum s-a întâmplat în 2020. Acest lucru s-ar putea să pună presiune pe cerere (care va fi în creştere faţă de 2020), aşadar dacă ai un hotel preferat e bine să îl rezervi din timp. Acest aspect reprezintă un motiv în plus pentru a vă adresa agenţiilor de turism, care cunosc foarte bine evoluţia pieţei şi ofertelor.

ADVERTISING