STIRI

Elon Musk a prezentat lumii Cyberporc-ul. Primul porc cu cip implantat in creier!

Neuralink, proiectul de neuroştinţe al lui Elon Musk, a prezentat un porc care are un cip de mărimea unei monede implantat în creier. Este vorba despre un prim pas spre un obiectiv de vindecare a unor boli neurologice umane, după cum anunţă oficialii companiei.Co-fondată de Musk în 2016, Neuralink îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării. Obiectivul final este, însă, realizarea unei fuziuni între umanitate şi inteligenţă artificială, după cum scrie Reuters.

„Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme”, a declarat Elon Musk, amintind de afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia. El a mai adăugat că Neuralink are trei porci cu câte două implanturi fiecare, iar aceştia sunt „sănătoaşi, fericiţi şi cu nimic deosebiţi faţă de porcii normali”. Porcul prezentat publicului vineri se numeşte Gertrude.

Musk a descris cipul Neuralink ca având un diametru de aproximativ opt milimetri, fiind mai mic decât vârful degetului şi ca „un Fitbit implantat în craniu cu fire mici”. „Aş putea avea un Neuralink chiar acum şi nu aţi şti”, a glumit Elon Musk.

ADVERTISING

Primele studii clinice ale Neuralink pe oameni ar urma să aibă ca scop tratarea paraliziei sau paraplegiei, a spus şi medicul chirurg al companiei, Dr. Matthew MacDougall.

ADVERTISING

Lasă un răspuns