STIRI

Franţa însângerată. Ce se ştie despre cele trei victime ale atacului cu cuţitul în biserica din Nisa

Trei persoane au fost ucise joi, într-un atac cu cuţitul, la Nisa, un bărbat şi o femeie în interiorul Bazilicii Notre-Dame, în centrul oraşului, iar o femeie, grav rănită, a reuşit să fugă într-o cafenea vecină, unde a murit din cauza rănilor, relatează Le Figaro, care prezintă ceea ce se ştie despre aceste trei victime.

O FEMEIE ÎN VÂRSTĂ ”APROAPE DECAPITATĂ”

ADVERTISING

Una dintre cele trei victime este o femie în vârstă de aproximativ 70 de ani, care a venit să se roage joi dimineaţa devreme. Ea a fost găsită cu gâtul tăiat, ”aproape decapitată”, în apropiere de agheasmatar, declară o sursă din poliţie o sursă pentru Le Figaro.

SACRISTAN ASASINAT

Sacristanul bazilicii, un bărbat laic în vârstă de 45 de ani, a fost ucis tot în interiorul bisericii, potrivit unui canonic, Philippe Asso.

”Era un băiat obişnuit, în sensul bun al cuvântului, amabil, deschis”, declară pentru ziar decanul de vârstă al preoţilor din Nisa, Gil Florini.  

Vincent avea două fiice şi lucra la Notre-Dame din Nisa de zece ani.   Soţia sacristanului, care a venit la locul dramei joi dimineaţa, a fost nevoie să fie susţinută şi însoţită de cineva după ce a aflat teribila veste.

ADVERTISING

Îndureraţi, doi credincioşi de la bazilică au vorbit la faţa locului despre un bărbat ”calm”, care îşi dedica viaţa ”servirii” Bisericii.   ”Nu era doar în treacăt, pe fugă. Asculta tot timpul, îl ajuta mereu pe preot”, a declarat pentru ziarul Nice-Matin.o femeie.

”SPUNEŢI-I FAMILIEI MELE CĂ O IUBESC”

Cites

A doua femeie, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit.   Pentru moment nu se cunoaşte nimic despre identitatea sa.   Ea a reuşit să scape de atacator după ce a fost grav rănită, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.   Femeia s-a refugiat într-un bar din apropiere.   Un martor a declarat pentru BFMTV că ea ar fi spus, înainte să moară, ”spuneţi-i familiei mele că o iubesc”.

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns