STIRI

Creştini asasinaţi într-o biserică din Franţa chiar în ziua în care lumea musulmană sărbătoreşte ziua de naştere a profetului Mahomed

Astăzi, la Nisa, a fost decapitată o femeie de 70 ani, iar unui bărbat i s-a tăiat gâtul chiar în interiorul bisericii Notre-Dame. În total, trei persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite. Motivul atacului de la Nisa şi din alte două localităţi din Franţa rămân neclare, dar au avut loc  chiar în ziua în care lumea musulmană sărbătoreşte ziua de naştere a profetului Mahomed.

Astăzi, la Nisa, a fost decapitată o persoană de 70 ani în interiorul bisericii Notre-Dame. În total, trei persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite. Motivul atacului rămâne neclar, dar primarul oraşului Nisa Christian Estrosi a confirmat că a fost un atac terorist. Un bărbat a exclamat „Allah akbar” după atentat, şi chiar la spital.

El a decapitat o femeie şi a tăiat gâtul unui bărbat . Autorul atacului terorist de la Nisa este un tânăr de 21 de ani, de origine tunisiană, vorbitor de limba franceză, dar fără acte şi telefon asupra lui, scrie presa din Franţa. El susţine că se numeşte Brahim şi şi-a recunoscut faptele. 

Presa franceză scrie că atacul a avut loc după deschiderea catedralei, la 8:30 dimineaţa. Tânărul a intrat în biserică cu o sacoşă plină de cuţite şi a atacat trei persoane, care au murit: o femeie de 70 de ani, a fost decapitată, un bărbat de 45 de ani, angajat al bisericii, căruia i-a fost tăiat gâtul, şi o femeie de 30 de ani, care a fost înjunghiată de mai multe ori şi a murit din cauza rănilor într-un bar din apropierea bisericii.  

Poliţia din Nisa a intrat în catedrală la câteva minute după atac şi a dechis focul asupra atacatorului. Membrii trupelor speciale au găsit în interior a doua sacoşă cu cuţite şi alte pachete cu armament.  Câteva ore mai târziu, la Avignon, un musulman înarmat cu un cuţit a încercat să îi înjunghie agenţii de poliţie şi a fost ucis de forţele de ordine. 

Ameninţări cu posibile atacuri la apropierea Zilei tuturor sfinţilor

După atentatul de la Nisa, un preot din oraş a declarat pentru BFM TV că în ultimele zile au existat ameninţări cu posibile atacuri la apropierea Zilei tuturor sfinţilor.

Preot paroh Gil Florini a spus într-un interviu pentru BFM TV: „am fost avertizaţi timp de două-trei zile de posibile atacuri în apropierea Zilei tuturor sfinţilor”. „Am fost efectiv avertizaţi timp de două sau trei zile că ar putea exista atacuri în apropierea Zilei tuturor sfinţilor”, a spus el. „Am fost puţin în gardă, dar nu credeam că se va întâmpla aşa”, s-a plâns Florini.

Atacurile au fost săvârşite loc la doar o zi după ce ministrul francez de Interne a avertizat că ameninţarea teroristă din ţară este „foarte mare” pe fondul creşterii tensiunilor în urma decapitării profesorului Samuel Paty, care a fost ucis după ce le-a arătat elevilor caricaturi care îl înfăţişau pe profetul Mahomed.

Darmanin a spus că Franţa trebuie să continue să lupte împotriva „islamismului rampant, care armează oamenii ideologic”.

Poliţia a mai arestat pe 29 octombrie un bărbat în posesia unui cuţit lângă o biserică din Yvelines, relatează Le Parisien. Mass-media precizează că tatăl tânărului a alertat poliţia că, înainte de a părăsi casa, fiul său a spus că vrea să „se comporte ca atacatorul de la Nisa”, referindu-se la atacul terorist care a avut loc, joi, în bazilica Notre-Dame din Nisa.

Astăzi, lumea musulmană sărbătoreşte ziua de naştere a profetului Mahomed. În urmă cu două săptămâni, lângă Paris a fost decapitat profesorul Samuel Paty, după ce le-a arătat elevilor caricaturi care îl înfăţişau pe profetul Mahomed în timpul unei lecţii despre libertatea de exprimare. Macron a evaluat incidentul ca fiind un atac terorist şi a declarat o luptă crâncenă împotriva separatismului în Franţa. Acest lucru a dus la o criză în relaţiile dintre Paris şi Ankara.

Autorităţile franceze promit că vor reacţiona „nemilos” la atacurile sângeroase care au fost săvârşite astăzi la Nisa şi Avignon.
Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns