STIRI

Un pilot american a surprins o formă triunghiulară misterioasă în AREA 51, baza militară din deşertul Nevada FOTO

Un pilot privat american a zburat deasupra instalaţiei de testare şi antrenament aerian  a armatei SUA din Nevada, unde se află şi Zona 51, şi a reuşit să fotografieze ceea ce pare a fi o formă triunghiulară într-un hangar.

Pilotul privat Gabe Zeifman, un instructor de trafic aerian, a primit permisinea de a zbura deasupra bazei militare din deşertul Mojave, Nevada, creată în 1955 de CIA pentru a testa şi produce avioane de spionaj, şi ale cărei existenţă şi scop au fost recunoscute oficial în 2013.

Hangarul deschis fotografiat de Gabe Zeifman şi unde pare a se vedea un obiect triunghiular de mari dimensiuni se află la sud de complexul principal Nevada Test and Training Range (NTTTR) , unde se află Zona 51, o bază militară de antrenament şi testare a armatei SUA cu spaţiu aerian restricţionat.

Zona 51 a fost subiectul mai multor teorii privind teste asupra unor OZN-uri eşuate şi rămâne o curiozitate pentru americani care vorbesc de un asalt asupra bazei militare pentru a afla ce se întâmplă acolo.

Gabe Zeifman, care este şi un fotograf amator, a zburat de Crăciun cu avionul său Cessna 150 şi a făcut peste 1.000 de poze. 

Hangarul surprins de el era singurul deschis din complex.

Agenţiile federale americane trebuie să publice în termen de şase luni, la cererea Comsiei de Informaţii din Senat, un raport care să conţină o „analiză detaliată a datelor fenomenelor aeriene neindentificate” , dar şi a datelor Oficiului de Informaţii Navale.

Analiza trebuie să fie de asemenea o evaluare a ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, care să arate dacă aceste fenomene aeriene neindentificate „ar putea fi atribuite unuia sau mai multor adversari străini”.