STIRI

Violență extremă într-o școală din Mioveni: elevă de liceu, desfigurată de un coleg.

O elevă de liceu din Mioveni trece prin momente grele, după ce a fost bătută de un coleg chiar în incinta unității de învățământ.

Un nou caz de violență extremă a fost raportat într-o școală din România, de această dată la Mioveni. Aici,o elevă de liceu a fost desfigurată de un coleg. Tânăra a avut nevoie de operație.

Eleva unui liceu din Mioveni, bătută de un coleg. Fata a suferit fracturi la maxilar și a fost operată

ADVERTISING

Cazul grav din județul Argeș a fost consemnat în urmă cu câteva zile. Vineri, 22 septembrie, polițiștii din Mioveni au fost sesizați, prin apel la 112, despre faptul că o elevă de 18 ani, din cadrul unei unități de învățământ liceal din oraș, ar fi fost agresată, înainte de începerea orelor de curs, în incinta școlii. Agresorul este un alt elev, de 17 ani.

La orele dimineții, chiar înainte de începerea cursurilor, tânărul s-a năpustit asupra colegei sale, pe hol. Individul a împins-o și a izbit-o cu putere de perete, apoi a trântit-o la pământ.

În cădere, fata s-a lovit cu fața de ciment. La un moment dat, fata a încercat să se ridice, însă colegul a lovit-o cu piciorul în bărbie. Agresiunea a durat câteva secunde.

Momentele violente au fost surprinse de camerele de supraveghere ale liceului. Pe filmare se vede cum, după ce o lovește, mai mulți elevi intervin și îl imobilizează pe agressor, iar fata rămâne la pământ.

A sărit peste mine, s-a înfipt în mine, m-a aruncat în ușă, din ușă m-a aruncat în perete, la clasa mea și de acolo știu că m-a luat peste și când am simțit bubuitura de jos, am rămas inconștientă. Plus pumni, palme și picioare”, spune eleva agresată, pentru Știrile ProTV.

ADVERTISING

Elevul agresor, reținut pentru 24 de ore

Presa locală, care citează surse din cadrul liceului, scrie că agresiunea a avut loc după ce fata ar fi vorbit urât de actuala iubită a băiatului. În replică, fata bătută afirmă că totul s-a întâmplat pentru o minciună spusă de o colegă, scrie curier.ro.

Adolescentul agresor nu se află la primul incident de acest gen. În debut de an, el a făcut parte dintr-un grup de elevi care s-au încăierat pe holul unității de învățământ. Atunci, mai mulți elevi de clasa a IX-a s-au luat la bătaie pe hol.

Miercuri, 27 septembrie, elevul agresor a fost dus la audieri. După administrarea probatorului, joi, tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În ceea ce o privește pe victimă, fata a ajuns la Spitalul Orășenesc Mioveni. De aici a fost transferată la un spital din București. Prognosticul medicilor: fractură de maxilar cu deplasare, fisură de mandibulă și un dintre rupt. A fost operată și a stat la spital până marți, când a fost externată și s-a întors acasă. Ea are avea nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale.

ADVERTISING
ADVERTISING