Acest ceai puternic este cel mai bun remediu pentru picioarele umflate

Dacă ați experimentat vreodată umflături la nivelul picioarelor (sau mâinilor sau picioarelor dvs.) știți cât de dureros poate deveni. Există multe motive pentru care se poate produce această umflare, cunoscută sub numele de edem sau reținerea fluidelor în organism:

 • Un stil de viață sedentar – să stai sau să stai într-o poziție prea mult timp
 • Consumați prea multe alimente procesate și alimente bogate în sare
 • Circulație slabă
 • PMS
 • Efectele secundare ale unor medicamente
 • Sarcina

Adesea, un pic de umflături la nivelul picioarelor poate fi normal după ce stai în picioare sau stai ziua sau în timpul sarcinii, de exemplu, dar umflarea cronică a picioarelor și a gleznei – edem periferic – poate semnala, de asemenea, o problemă de bază mai gravă, cum ar fi boala renală , insuficiența cardiacă sau boli de ficat, deci este întotdeauna cel mai bine să consultați un medic dacă această umflare persistă.

Cu toate acestea, pentru cazurile de umflături ocazionale, există remedii pe bază de plante care pot fi utile pentru reducerea umflăturii și pentru a vă ajuta corpul să elimine excesul de lichide. O astfel de plantă este pătrunjelul.Publicitate

A fost recomandat de Hipocrate

acest ceai-puternic-este-cel-mai-bun-remediu-pentru-picioarele-umflate

Cuvântul pătrunjel este de fapt derivat din două cuvinte grecești: „petrose”, adică stâncă, deoarece apare adesea prin teren stâncos și pereți de piatră; și „seleniu”, denumirea străveche de țelină. Când este pus împreună, înseamnă literalmente „țelină de piatră”.

Există în esență două tipuri de pătrunjel – pătrunjel creț și pătrunjel italian (frunze plate) care tinde să fie cel mai dur dintre cele două.

În timp ce pătrunjelul este folosit ca garnitură în aproape toate restaurantele și casele din America de Nord, cel mai adesea, avem tendința să-l luăm din vas și să-l lăsăm lateral.Publicitate

Dar studiile arată că consumul de garnitură de pătrunjel vă poate ajuta să vă protejați de o varietate de boli și afecțiuni, inclusiv tulburări digestive, probleme ale tractului urinar, dureri menstruale, astm, alergii, precum și ajuta la scăderea tensiunii arteriale , îmbunătățirea sănătății oaselor respirație și chiar ajută în cazurile de bronșită.

În cele mai vechi timpuri, Hipocrate recomanda pătrunjelul ca tonic general pentru pietrele la rinichi și reumatism, precum și ca antidot pentru otravă. Și conform „The Green Pharmacy Herbal Handbook ”, pătrunjelul este un diuretic minunat care ajută rinichii să elimine excesul de lichide din corp (edem).

Patrunjelul este un diuretic natural

Un studiu publicat în 2002 în Journal of Ethnopharmacology, a arătat că „pătrunjelul acționează ca diuretic prin inhibarea pompelor de ioni de sodiu și potasiu, influențând procesul de osmoză și crescând fluxul de urină”Publicitate

Pătrunjelul este, de asemenea, bogat în potasiu și, deoarece cele mai multe diuretice produse chimic scad de fapt nivelurile de potasiu din organism, pătrunjelul vă asigură, de asemenea, că nu experimentați acest efect secundar comun al acestor medicamente farmaceutice.

Un alt studiu brazilian din 2009, intitulat „Activitatea diuretică și hipotensivă a extractului apos de semințe de pătrunjel” a arătat rezultate similare pentru pătrunjel și sugerează că pătrunjelul nu numai că poate crește fluxul urinar, ci și scădea și tensiunea arterială.

Reteta de ceai de patrunjel pentru edem

Potrivit dr. John R. Christopher, autor renumit și principalul medicină pe bază de plante din America, ar trebui să beți cel puțin două litri (64 oz) de ceai tare de pătrunjel pe zi pentru a obține rezultate maxime.Publicitate

Puteți crește cantitatea de ceai de pătrunjel la o ceașcă la fiecare oră dacă simțiți nevoia. Când vă pregătiți ceaiul, totuși, vă sugerează să utilizați „frunzele proaspete de culoare verde deschis”, împreună cu rădăcinile și semințele, dacă sunt disponibile.

Instrucțiuni:

 1. Tăiați frunzele și rădăcinile în bucăți mici (puteți, de asemenea, să tăiați pătrunjelul în prealabil și să le păstrați într-un recipient de sticlă etanș la frigider timp de până la o săptămână.)
 2. Așezați aproximativ ¼ cană de pătrunjel într-un coș de perfuzie.
 3. Se toarnă peste o ceașcă de apă fiartă sau se scufundă într-o ceainică.
 4. Lăsați amestecul să se absoarbă timp de 5 până la 7 minute.
 5. Scoateți coșul sau strecurați ceaiul.
 6. Adăugați miere, lămâie sau ghimbir pentru aromă, dacă doriți.
 7. Bea întotdeauna ceai de pătrunjel cald pentru cele mai bune efecte.

Pe lângă consumul de ceai, nu uitați să utilizați alte tehnici pentru a reduce umflătura, cum ar fi ridicarea picioarelor prin punerea picioarelor pe perne pentru a le ridica deasupra inimii atunci când vă culcați.Publicitate

De asemenea, exercitați-vă picioarele deoarece acest lucru vă ajută să pompați lichidul din picioare înapoi în inimă.