SANATATE

1 ALIMENT pentru atacul de cord, hipertensiunea, accidentul vascular cerebral și colesterol

Datele nu sunt fructele cele mai atractive, dar cu siguranță sunt dulci și hrănitoare. Studiile arată că acest fruct uimitor are aproximativ peste o duzină de modalități benefice de a vă ajuta să vă vindecați corpul și li se arată că previn și / sau ajută la tratarea a aproximativ 40 de afecțiuni de sănătate diferite ( 1 ). Și după cum se dovedește, curmalele sunt, de asemenea, unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea inimii .

Date pentru sănătatea inimii

Beneficiile pentru sănătate ale curmalelor încep cu cel mai vital organ al corpului.

1. Prevenirea aterosclerozei

Cercetătorii israelieni au descoperit că consumul de curmale o dată pe zi vă poate proteja de apariția aterosclerozei , o cauză majoră a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale ( 2 ). Ateroscleroza este o întărire a arterelor cauzată de colesterol ridicat ( 3 ).Publicitate

Cercetătorii studiului publicat în Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară au arătat că consumul de 3,75 uncii de curmale zilnic timp de doar patru săptămâni poate reduce nivelul trigliceridelor (grăsimilor) cu 15%, reducând în același timp cantitatea de oxidare a grăsimilor din sânge până la 33%, toate fără a crește nivelul zahărului din sânge.

2. Scăderea tensiunii arteriale

Un studiu al Facultății de Medicină din Harvard spune, de asemenea, că datele sunt unul dintre alimentele care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale .

„Studiile riguroase arată că strategii alimentare precum dieta Abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea (DASH), variantele DASH precum dieta OmniHeart și dietele de tip mediteranean reduc tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială (hipertensiune arterială) și la cei care se îndreaptă în acea direcție . ”Publicitate

Ei recomandă să consumați 8 porții (aproximativ o jumătate de kilogram) de curmale pe săptămână ( 4 ).

3. Preveniți accidentul vascular cerebral

Datele sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu, despre care cercetătorii știu că este legată de sănătatea inimii. În special, curmalele Medjool furnizează 20% din aportul zilnic recomandat (CDI) de potasiu la 100 de porții de gram ( 5 ).

Un studiu a arătat că femeile sănătoase care mănâncă aproximativ 3.200 mg de potasiu pe zi prezintă un risc cu 21% mai mic de accident vascular cerebral ( 6 ).Publicitate

8 mai multe beneficii uimitoare pentru sănătate ale datelor

Mănâncă o mână pe zi pentru cele mai bune rezultate!

1. Prevenirea anemiei

Fierul este o componentă cheie a hemoglobinei din celulele roșii din sânge, care sunt responsabile de transportarea oxigenului către toate celelalte celule ale corpului dumneavoastră. Deficitul de fier poate provoca anemie, o condiție dificil de gestionat ( 7 ).

Datele conțin cantități semnificative de fier , ceea ce este evident cheie pentru prevenirea și tratarea acestei afecțiuni, în special la copii și femei însărcinate.Publicitate

Acest fruct delicios conține aproximativ 0,90 mg de fier pentru fiecare 100 de grame. Aceasta se traduce în aproximativ 11% din CDI.

2. Tratează constipația

Conținutul semnificativ de potasiu din curmale, precum și nivelurile ridicate de fibre solubile din fruct, pot trata constipația ( 8 ). Datele sunt în esență un regulator digestiv perfect și gustos!

3. Prevenirea și tratarea ulcerelor gastrice

Datele sunt liniștitoare pentru tractul digestiv și au fost folosite de secole ca remediu acasă pentru ulcer. Un studiu din 2005 publicat în Journal of Ethnopharmacy confirmă faptul că datele au, de fapt, capacitatea de a calma ulcerele inflamate din tractul digestiv.Publicitate

Cercetătorii au spus: „Rezultatele au indicat că extractele apoase și etanolice ale fructelor de curmale și, într-o măsură mai mică, ale gropilor de curmale, au fost eficiente în ameliorarea severității ulcerațiilor gastrice și atenuarea creșterii induse de etanol a concentrațiilor de histamină și gastrină și scăderea nivelului de mucină gastrică. ” ( 9 )

De fapt, studiul a arătat chiar că curmalele de mâncare au fost mai eficiente pentru tratarea ulcerelor decât un medicament obișnuit, lansoprazolul.

4. Facilitează munca

Acest beneficiu poate fi un pic surprinzător pentru unii oameni, dar datează de secole în urmă. În Islam, Coranul afirmă că Allah i-a spus Fecioarei Maria să mănânce curmale când l-a născut pe Iisus ( 10 ). Ca atare, întâlnirile sunt utilizate în mod obișnuit de femeile însărcinate în cultura musulmană. Cu toate acestea, există știință care susține această afirmație.Publicitate

Un studiu din 2011 publicat în  Journal of Obstetrics and Gynecology intitulat „Efectul  consumului târziu al  sarcinii de fructe de curmale asupra travaliului și nașterii”, a arătat că femeile care au consumat 6 curmale zilnic timp de 4 săptămâni înainte de data scadentă programată, s-au îmbunătățit semnificativ dilatarea colului uterin în timpul travaliului. De asemenea, au avut mai puține leziuni ale membranelor cervicale după naștere.

În plus, studiul a concluzionat că au intrat într-o muncă mai spontană (98% față de 79%) și doar 28% dintre femei au nevoie de medicamente precum prostina / oxitocina pentru a induce travaliul. De fapt, cercetătorii spun că a fost semnificativ mai scăzut, întrucât 47% dintre consumatorii de fructe fără dată au avut nevoie de acest medicament. În cele din urmă, femeile care au consumat curmale au avut un travaliu general mai scurt ( 11 ).

5. Prevenirea cancerului

Datele conțin cantități mari de magneziu , un mineral crucial pentru sistemul imunitar. Magneziul calmează inflamația din corpul dumneavoastră, o afecțiune legată de o multitudine de boli, inclusiv un astfel de cancer, care este accelerat de inflamație. Datele sunt, de asemenea, pline de antioxidanți benefici care luptă împotriva radicalilor liberi și a oxidării periculoase a celulelor, din nou ceva care duce la boli.Publicitate

Unele cercetări arată că consumul de curmale este o modalitate legitimă de a reduce riscul și impactul cancerului abdominal. Un studiu recent din 2015, publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție , arată că curmalele pot mânca, de asemenea , riscul de cancer de colon ( 12 ). Sunt în curs alte studii pentru a determina dacă datele pot ajuta cu alte forme de cancer.

6. Îmbunătățiți fertilitatea masculină

În mod surprinzător, studiile arată, de asemenea, că polenul de palmier curmal (DPP) poate vindeca infertilitatea masculină prin îmbunătățirea calității parametrilor spermei ( 13 ).

Un studiu din 2015 publicat în Jurnalul de Științe Biologice din Pakistan (PJBS) a  analizat 40 de bărbați infertili care au consumat 120 mg DPP în fiecare zi, timp de două luni.Publicitate

Ei au ajuns la concluzia că consumul de DPP le-a îmbunătățit numărul de spermatozoizi și, de fapt, „Tratamentul a crescut semnificativ motilitatea spermei, morfologia și motilitatea progresivă înainte”.

Datele au un nivel ridicat de estradiol și flavonoide, despre care se crede că ajută la creșterea numărului și motilității spermatozoizilor și chiar la creșterea mărimii și greutății testiculelor. Un remediu obișnuit la domiciliu necesită înmuierea unei mână de curmale în lapte de capră proaspăt peste noapte, apoi măcinându-le în lapte cu un amestec de praf de cardamom și miere.

7. Creșteți energia

Datele sunt pline de zaharuri simple naturale precum glucoza, fructoza și zaharoza, ceea ce le face o gustare perfectă pentru o explozie rapidă și eficientă de energie, deoarece aceste zaharuri simple sunt ușor și rapid transformate în glucoză, pe care celulele dvs. o folosesc ca energie.Publicitate

Consumați câteva întâlniri atât înainte, cât și după exerciții, mai ales dacă faceți exerciții cardiovasculare ridicate, deoarece acestea vă vor ajuta să vă fortificați și să vă completați nivelul de energie.

Fibra în datele de asemenea , vă permite să rămână sub tensiune fără accident tipic veți obține după ce mănâncă cele mai multe comerciale „bare de energie“ , care nu sunt nimic mai mult decât carbohidrati si zahar ( 14 ).

8. Creșteți energia creierului

Datele nu numai că vă pot ajuta să vă sporiți energia fizică generală, dar aceste fructe delicioase vă pot spori puterea creierului . Fiecare întâlnire conține peste 2 miligrame de colină , o vitamină B în acetilcolină, neurotransmițătorul de memorie.Publicitate

Și studiile arată că aportul mai mare de colină duce la o mai bună memorie și învățare. Acest lucru face ca datele de consum să fie esențiale pentru copii și adulții mai în vârstă cu risc de Alzheimer ( 15 ).