SANATATE

Mănâncă mai multe ceapă roșie: inhibă celulele canceroase, oprește sângerările nasale și protejează inima

Ceapă – ori îți plac sau le urăști. Ei bine, juriul participă și conform unui sondaj din 2010 Business Wire , 87% dintre adulții americani îi plac!

Deși există multe tipuri de ceapă – dulce, spaniolă, galbenă, albă, roșie, ca să numim câteva – în general, ceapa este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți mânca.

Ceapa este făcută din …

ADVERTISING

Acestea sunt pline de vitamina C, compuși sulfurici, flavonoizi și alte substanțe fitochimice care oferă toate proprietăți puternice de vindecare.Publicitate

Unii ar putea chiar să spună că este ceapa pe care ar trebui să o mănânci în fiecare zi pentru a „ține medicul departe”.

Ceapa este, de asemenea, foarte bogată în polifenoli, care joacă un rol important în prevenirea și reducerea progresiei bolilor precum cancerul, diabetul, precum și diverse boli neurodegenerative și cardiovasculare.

De fapt, ceapa conține mai mulți polifenoli decât usturoiul sau prazul. Acești polifenoli joacă, de asemenea, un rol imens în creșterea raportului de bacterii benefice din intestin – ceea ce înțelegem acum din studii ca fiind semnificativ pentru sănătatea dumneavoastră generală, greutatea și sistemul imunitar.Publicitate

Puterea cepei

Una dintre componentele majore de sănătate ale cepei este quercetina flavonoidă .

ADVERTISING

Studiile arată că quercetina nu este doar un puternic antioxidant cu proprietăți antiinflamatorii semnificative, dar poate ajuta și la prevenirea și tratarea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă și chiar cancerul.

Potrivit studiilor efectuate la Centrul Medical al Universității din Maryland, se arată că și quercetina ajută la prevenirea eliberării de histamină – substanță chimică în corpul dumneavoastră care provoacă reacții alergice, ceea ce face din ceapă antihistaminicele naturale perfecte (1).Publicitate

În plus, ceapa este prezentată pentru:

1. Inhibați creșterea celulelor canceroase

Potrivit Asociației Naționale a Cepei, ceapa este considerată un anti-cancerigen dietetic.

„Într-o revizuire a efectelor quercetinei … persoanele din cea mai mare categorie de consum față de cea mai mică au prezentat un risc redus cu 50 la sută de apariție a cancerelor de stomac și ale tractului digestiv și respirator.” (2)Publicitate

În plus, un alt studiu a arătat că ceapa este plină de sulfuri organice, despre care se știe că inhibă o varietate de tipuri de cancer (3).

2. Reglează diabetul

Cercetările sugerează că extractul de ceapă poate reduce nivelul de zahăr din sânge și poate îmbunătăți nivelul colesterolului.

ADVERTISING

3. Prevenirea ulcerelor

Consumul de ceapă poate preveni ulcerul gastric prin eliminarea radicalilor liberi și prin prevenirea creșterii Heliobacter pylor (H-pylori) – un microorganism care formează ulcer.Publicitate

4. Îmbunătățiți sănătatea bucală

Ceapa este adesea folosită pentru a preveni cariile dentare și infecțiile orale. Mestecați ceapa crudă timp de 2 până la 3 minute, iar proprietățile antibacteriene naturale din ceapa vă vor ucide orice germeni din gură și gât.

5. Creșteți imunitatea

Fitochimicalele din ceapă vă alimentează sistemul imunitar împotriva toxinelor și a diferitelor corpuri străine care pot duce la boli și boli (4).

6. Tratați problemele respiratorii

Ceapa crudă, amestecată cu miere și zahăr brun și setată peste noapte, va forma un sirop puternic. După 24 de ore, îndepărtați ceapa și rămâneți cu un sirop puternic pentru tuse, care vă va ajuta să reduceți flegma și congestia.Publicitate

7. Opriți sângerările nasului

Tăiați o felie de ceapă crudă și puneți-o direct sub nas – fumurile acre din ceapă vor ajuta la coagularea sângelui. Și astfel oprește sângerarea.

De asemenea, puteți înmuia bile de bumbac în suc de ceapă și puneți una în nări timp de 3-4 minute, iar sângerarea ar trebui să se oprească.

ADVERTISING

8. Îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară

Quercetina la ceapă a fost demonstrată în studii că ajută la eliminarea radicalilor liberi, inhibă oxidarea lipoproteinelor cu densitate mică – o reacție semnificativă în ateroscleroză (întărirea arterelor) și bolile coronariene.Publicitate

De asemenea, ajută la protejarea și regenerarea vitaminei E – un antioxidant puternic cunoscut ca fiind benefic pentru sănătatea inimii.

9. Detoxifică-ți corpul

Nivelurile ridicate de aminoacizi care conțin sulf în ceapă au un efect detoxifiant puternic asupra organismului, potrivit dr. James J. Slaga, autorul Revoluției Detox.

Studiile arată că acești compuși, numiți organosulfuri, formează glutation , un antioxidant puternic pe care ficatul îl folosește în scopuri de detoxifiere.

ADVERTISING
ADVERTISING