DESPRE MAȘINI

Ce este filtru de aer? Filtrul de aer este necesar sau optional?

Filtrul de aer este o piesa extrem de importanta a unei masini, pentru ca prin intermediul sau motorul respira. Toate filtrele de aer au acelasi scop: curatarea aerului inainte ca acesta sa ajunga in galeria de admisie si in motor. 

A nu se confunda FILTRUL DE AER cu FILTRUL DE POLEN.

Ce rol are un filtru de aer? De obicei, filtrele de aer pentru masini sunt dintr-un material precum cartonul, fibros sau chiar textil sau din burete. Indiferent de materialul din care este facut, scopul unui filtru este acela de a nu lasa particule mai mari de cativa microni sa intre odata cu aerul in motor. De obicei, filtrele de aer sunt din clasicul material care seamana cu un carton, dar care este insa poros pentru a lasa aerul sa patrunda prin el. In plus, materialul este montat in rama sau suport in zig-zag pentru a crea o suprafata cat mai mare de absorbtie.

Filtrul de aer este necesar sau optional?
Tehnic vorbind, un motor ar prefera sa nu traga aer printr-un filtru. Si asta pentru ca e ca si cum ai trage aer in piept cu o perna pe fata, adica iti va fi mai greu. Un motor ar fi mai „usurat” daca nu ar avea piedica unui filtru de aer atunci cand respira, insa riscurile sunt destul de mari.Orice particula de praf sau alte gunoaie pot intra in motor, pot uza pistoanele prematur, pot infunda catalizatorul, etc. Adica lipsa unui filtru de aer care costa infim poate duce la niste cheltuieli uriase.Mai exista cazuri izolate in care soferii aleg sa mearga fara filtrul de aer, fie la curse, fie ca sa impresioneze lumea cu sunetul motorului. Este mai palpitant, dar cu siguranta nu e sanatos deloc.

Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

Lasă un răspuns