DESPRE MAȘINI

Fluiera/suiera turbina e normal?

Fluiera/suiera turbina la BMW e46 e normal?

Multe pareri despre faptul ca turbosuflanta fluiera…

De exemplu la BMW e46, 320d de obicei turbina la turatii joase fluiera putin din cauza ca motorul este supraalimentat (motiv pentru care scoate si fum negru mult sunt peste 3500 de ture).

 Daca vi se pare ca fluiera prea tare verificati furtunul de la intercooler sau evacuarea (de obicei racordul flexibil), acestea au sanse destul de mari sa se fisureze sau sa se sparga. De obicei cand fluiera turbina si se simte  lipsa de putere furtunul de la intercooler este spart. Mai sunt si cazuri cand fluiera „din lipsa de ocupatie”… Chiar inainte de a intra in actiune turbina, pana se unge putin scoate un fluierat dar acesta dispare cand urcam in turatie (peste 2000 de ture).

Daca fluiera strident si fara sa fie spart furtun admisie, sau racord evacuare. E datorita dezechilibrului rotorului.
Cauze: joc peste limita in ax / paletii compresorului sau turbinei sunt ciupiți de la impuritatile trecute de filtru de aer.

Mai ales dimineata, la rece cand porniti masina si intra si turbina in actiune, atunci pana se unge este normal sa scoata acel suierat specific turbinei, dar dupa cum spuneam dispare cand urcam in turatie!

Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

Lasă un răspuns