SANATATE

Miodezopsii, scame, viermisori, puncte negre in campul vizual al ochiilor

Miodezopsiile sunt pete în viziune. Acestea pot apărea sub formă de urme negre sau gri, șiruri sau păianjen care se mișcă în timp ce se mișcă ochii. De asemenea, par să se îndepărteze atunci când încearcă să le privească direct.

Miodezopsiile sunt cauzate în principal de schimbările legate de vârstă care apar ca urmare a faptului că substanța asemănătoare jeleului (vitroasă) din ochi devine mai lichidă. Fibrele microscopice din clusterul vitros pot arunca umbre mici pe retină iar acestea apar parcă ar flota.

O creștere bruscă a flotoarelor din ochi necesită asistență medicală promptă, mai ales dacă este combinată cu pierderea vederii periferice sau a luminii.

Miodezopsiile botezate de noi cei care suferim de aceasta tulburare vizuala, ca: musculite zburatoare, virgulite, bastonase, liniute, scame sau viermisori sunt defapt „intrusi” ai corpului vitros ce apar atat la persoanele in varsta cat si cele tinere. Ma numesc Alex, si sunt unul din tinerii a caror vedere este perturbata de aceste musculite volante. Va invit sa cititi articolele mele si sper sa va ajute!

Simptome

Simptomele flotoarelor de ochi pot include:

 • Locurile din viziune care apar ca niște cocoși întunecați sau corzi transparenți, de culoare plată
 • Locurile care se mișcă împreună cu ochii
 • Spoturi care sunt cele mai vizibile în timp ce privesc un fundal clar luminos
 • Locuri care în cele din urmă se așează și se îndepărtează din linia de vizibilitate

Simptomele care necesită asistență medicală promptă:

 • Plutesc mai multe pete decât de obicei
 • Apariția bruscă a plutitorilor noi
 • Flash-uri de lumină
 • Pierderea vederii periferice

Cauze

Cauzele posibile ale miodezopsiilor de ochi includ:

Modificările oculare legate de vârstă: vârsta în creștere determină lichefierea parțială și îndepărtarea de pe suprafața interioară a globului ocular. Vatrosul începe apoi să se aglomereze și devine șiret. Părți ale acestor resturi blochează o parte din lumină care trece prin ochi și aruncă umbre mici pe retină.

Inflamația în partea din spate a ochiului: aceasta este, de asemenea, cunoscută sub numele de uveita posterioară care afectează straturile uvea din spatele ochiului și poate provoca inflamații ale ochiului.

Sângerarea în ochi

Retină ruptă: un sagging vitros îndoit poate trage pe retină cu o forță suficientă pentru a o rupe. Ruptura retiniană netratată poate duce la detașarea retinei în timp ce detașarea netratată a retinei poate cauza pierderea permanentă a vederii.

Factori de risc

Factorii de risc poate include:

 • Vârsta (50 și peste)
 • Miopie
 • Traumatismul ocular
 • Inflamația ochilor
 • Retinopatie diabetică
 • Complicații din chirurgia cataractei

Sunt sigur ca in urma cautarilor d-voastra ati vazut ca si alte persoane care sufera de aceasta tulburare au luat : vitreoclar

si vitreoxigen

Vreau sa v-a marturisesc ca nu m-au ajutat deloc, absolut deloc! Nu este o campanie anti aceste medicamente. Ele sunt facute in opinia mea sa ne ia banii fiind atat de scumpe si in farmacii aproape ca nici nu ni le permitem cu totii, si reusesc datorita disperarii noastre de a scapa de miodezopsii.


Sincer va zic ca am umblat pe la foarte multi doctori si nu doar oftalmologii.

In cele din urma am simtit o usoara limpezire a vederii mele cu medicamentele de mai jos:

Este vorba despre doua suplimente alimentare afine si luteina (extract din afine si galbenele si cu dha) si omega3. Nu am sa dau numele firmei aici pentru ca veti crede ca le fac reclama. Banuiesc ca toate au efect nu conteaza firma. Dar daca vreti exact ce am eu nu ezitati sa ma contactati.

SURSA ORIGINALA: CIOLEX.RO