STIRI

Salvamarii au chemat Poliția pentru a scoate turiștii din apele mării. 30 de oameni, salvați de la înec în 24 de ore

Turiștii inconștienți le dau mari bătăi de cap salvamarilor pe litoralul românesc. Doar în ultimele 24 de ore au fost salvați din apele mării 30 de oameni.

Cu toate că e arborat steagul roșu, lucru care indică interzicerea scăldatului, oamenii intră în valuri și riscă să-și piardă viața, fără să le pese.

Salvamarii au chemat Poliția pe litoralul românesc

ADVERTISEMENT

În Eforie Nord, salvamarii au chemat polițiștii pentru a-i responsabiliza pe oameni. Șeful salvamarilor de pe litoral se plângea în trecut că oamenii nu respectă nicio regulă, din contră, conform Observatornews.ro.

”Colacul nu e pentru plajă. Nu își iau medicamentația, leșină pe plajă. Părinții sau bunicii să aibă grijă de copii! Ieri ne-am confruntat cu trei cazuri de copii dispăruți. Ne-am transformat în babysitter? Să aibă grijă de copii!

Ce să mai dai sfaturi, când de ani de zile batem monedă, aveți grijă la copii, luați-vă pastilele, stați la umbră, hidratați-vă, nu mai intrați în apă după ce ați mâncat sau băut! Aveți grijă de viața voastră, fiecare viață este foarte importantă.

După cum arată prognoza, s-ar putea să avem o săptămână și jumătate steagul roșu pe litoral. Salvamarii o să fie înnebuniți. Dacă până acum alergau 10 km, cred că azi vor alerga 15 – 20 de km ca să salveze fiecare om care oricum nu are ce căuta în apă, dar ei ignoră“, explica Vasile Borteș, șeful salvamarilor de pe litoral.

Mai mult, acesta crede că lipsa amenzilor pentru oamenii care intră în Marea Neagră e o mare problemă. În țările civilizate aceste amenzi pornesc de la zeci și pot ajunge la mii de euro.

Totodată, pentru a senibiliza turiștii, salvamarii au început să filmeze momentul în care scot oameni din apă, care tocmai se înecau. Imaginile sunt publicate pe Tik Tok și au milioane de vizualizări, însă turiștii implicați în aceste incidente nu par să conștientizeze cât de aproape au fost de moarte.

În 2022, nu a existat zi a sezonului estival în care turiștii să nu se înece în apele învolburate ale mării. Au existat inclusiv zile în care patru oameni și-au pierdut ziua în doar 24 de ore, inconștiența și teribilismul fiind o cauză primordială a acestor decese.

ADVERTISEMENT

Oamenii, plini de încredere pentru că știu să înoate, se avântă în locuri unde sunt surprinși de curenți și trași în larg și la fundul apei. De multe ori turiștii ajung să se lovească de diguri, pentru că sunt trași de curenți înspre pietrele din această zonă, iar impactul e deseori fatal.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT