STIRI

Situaţie tensionată la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa după ce a început testarea în masă a şoferilor

Transportatorii blocaţi la punctele de trecere între Marea Britanie şi Franţa din Kent ar putea fi nevoiţi să rămână alte câteva zile la graniţă, a anunţat secretarul britanic pentru comunităţi şi guvernare locală Robert Jenrick. Motivul este că Franţa a cerut teste negative de COVID-19 pentru a permite tranzitul. Marea Britanie a început testarea în masă a şoferilor miercuri dimineaţă.

UPDATE Primele camioane au început să plece din parcarea aeroportului Manston. Circa 3.800 de camioane de marfă au fost staţionate aici după ce Franţa a interzis tranzitul dinspre Marea Britanie.

ADVERTISING

Un grup de şoferi s-a încleştat cu forţele de ordine din portul Dover. Un bărbat a fost reţinut pentru blocarea unui drum. Intrarea în port este păzită de poliţie care a anunţat că nu va permite trecerea graniţei până când protestatarii nu eliberează un sens giratoriu din apropiere. Şoferii refuză însă spunând că oricum drumurile sunt blocate.

O asociaţie de transport a descris situaţia ca haotică în măsura în care şoferii s-au grăbit să meargă înspre port crezând că graniţa s-a deschis. Aceasta a spus că şoferii nu primesc informaţii şi condiţiile de acces la hrană şi toalete sunt „inadecvate”. În plus, unii şoferi nu doresc să-şi părăsească camioanele din motive de siguranţă a mărfii.

UPDATE Şoferii staţionaţi în parcarea aeroportului dezafectat Manston au claxonat la unison pentru a protesta faţă de situaţie.

Directorul de operaţiuni al firmei de transport britanice DWP şi Fii a spus că şoferii sunt blocaţi fără toalete şi acces la mâncare caldă şi duşuri. Acesta a spus că autorităţile britanice nu s-au pregătit pentru a gestiona situaţia.

Un şofer german a declarat: „ Sunt probleme uriaşe cu şoferii care nu au locuri de cazare – la hotelul unde stau eu sunt trei autobuze la o cameră pentru acces la toaletă şi duş. Situaţia se înrăutăţeşte cu fiecare oră”.

ADVERTISING

Guvernul britanic şi Kent Resilience Forum (KRF) un grup de agenţii ce oferă suport local au transmis într-un comunicat comun că au aprovizionat cu alimente, apă şi toalete şoferii blocaţi pe autostrada M 20 şi că vor sosi curând pachete suplimentare şi vor exista mai multe toalete portabile.

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns