STIRI

Un bărbat din Argeș a venit băut la examenul pentru permis. Ce explicație a oferit polițistului

Pentru a-și face curaj la examenul pentru permis, un bărbat din Argeș a venit băut la proba practică. A fost declarat „respins”.

Un bărbat din Argeș a venit băut la examenul pentru permis. Caz halucinant în municipiul Câmpulung Muscel. Un candidat, care dorea să obțină carnetul de conducere, a venit la examen sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbat din Argeș, băut la examenul pentru permis

Evenimentul s-a petrecut joi, 16 noiembrie, în cadrul sesiunii de examinare din oraș. Protagonist este un bărbat de 54 de ani. El a venit decis să obțină permisul de conducere, aflându-se la a doua încercare. Ba chiar, se pare că, de data aceasta, și-ar fi „făcut curaj” și într-un alt mod.

Omul ar fi consumat băuturi înainte de ziua cea mare, așa cum el susține. Pentru că duhnea a alcool, polițistul l-a întrebat dacă se află sub influența substanțelor. Însă, argeșeanul a spus că a băut în seara dinaintea examenului.

La fața locului au fost solicitați agenții Poliției Rutiere, pentru a-l testa pe candidatul de 54 de ani. În urma verificării, etilotestul a arătat valoarea de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a venit astăzi la susţinerea probei practice a examenului de permis în Câmpulung Muscel, a fost testat pentru consum de alcool.

Poliţistul care îl examina a simţit că argeşeanul miroase a băutură şi i-a chemat pe colegii de la Poliţia Rutieră să îl testeze”, au transmis, joi, reprezentanții Prefecturii Argeș.

Al doilea caz raportat în Argeș, în ultimele săptămâni

După această ispravă, argeșeanul a fost declarat „respins” la proba practică de obținere a permisului de conducere, așa cum era de așteptat. De asemenea, el s-a ales cu o amendă în valoare de 1.305 lei.

Este al doilea caz de acest fel, raportat în județul Argeș, în ultimele săptămâni. Pe 23 octombrie, un tânăr de 31 de ani s-a prezentat la examenul pentru carnetul de conducere, deși consumase alcool.

Polițistul a refuzat să îl lase să urce la volan și a chemat în sprijin colegii de la Rutieră, care l-au testat. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Felicit polițistul examinator pentru vigilența de care a dat dovadă!

De asemenea, țin să le atrag atenția tuturor candidaților că astfel de situații sunt de neiertat și că nu le vor fi trecute cu vederea, indiferent de scuzele invocate”, a transmis prefectul județului Argeș, Radu Perianu.