STIRI

VIDEO Avionul-glonţ, creat în secret, prezentat oficial

Compania americană Otto Aviation şi-a prezentat oficial noul său avion, Celera 500L, care are o formă atipică şi seamănă cu un glonţ .

Avionul a câştigat atenţia publicului după ce un site de ştiri militare a raportat că testarea modelului Celera 500L se desfăşură în secret pe un bază închisă. Avion în formă ovală, fără ferestre, Celera 500L, care seamănă cu un glonţ sau cu un dirigibil, a fost prezentat de producătorul său, compania americană Otto Aviation, pe site-ul său web. Potrivit companiei din California de Sud, un prototip Celera 500L a finalizat 31 de teste şi şi-a demonstrat eficienţa aerodinamică.

Capabil să transporte şase pasageri, Celera este la fel de rapid ca orice avion de afaceri, dar consumă de opt ori mai puţin combustibilul şi are o autonomie de zbor dublă, spune producătorul de aeronave. Va putea zbura non-stop pe o distanţă de 8.300 de kilometri, permiţându-i să ajungă în orice oraş din Statele Unite. Viteza de croazieră este de aproximativ 740 km / h, spune Otto Aviation.

Compania explică performanţa aeronavei prin faptul că forma sa rotunjită reduce frecarea cu aerul . Deşi aeronava dezvăluită în această săptămână nu are hublouri,  versiunea pentru pasageri va avea ferestre care nu vor afecta fluxul laminar, deoarece vor fi amplasate la nivel cu suprafaţa aeronavei şi au aceleaşi contururi ca şi forma exterioară a fuselajului, informează CNN.

Avionul enigmatic în formă de glonţ a fost observat pentru prima dată pe un aeroport din sudul Californiei, în apropiere de Victorville, în aprilie 2017. Forma sa neobişnuită a provocat agitaţie pe reţelele  de socializare.

Lasă un răspuns