STIRI

5 întrebări lansate de un medic militar despre vaccinarea anti-Covid. „Nenorocirea ştiţi care este?”

Medicul Alexandru Cezar Andriţoiu de la Spitalul Militar din Craiova spune că este pentru vaccinare, dar consideră că există încă multe semne de întrebare ce nu ar trebui neglijate. „Sunt pentru o medicină bazată pe dovezi”.

Alexandru Cezar Andriţoiu vorbeşte în cea mai recentă postare pe pagina sa de socializare despre vaccinul anti-Covid. Mai întâi, medicul arată care sunt categoriile populaţionale şi explică ce arată studiile imunologice făcute până în prezent.

„Despre vaccinare, altfel decat politică… Există în prezent câteva categorii populaţionale:

1. Subiecţi care nu au trecut prin Covid! Cu diverse probleme de sănătate în istoric: cancer în tratament chimio/ radioterapie, boli autoimune, boli hematologice etc. Lista este lungă! Care sunt riscurile vaccinării anti- SARS-Cov 2 la acest grup populaţional?

2. Subiecţi care au trecut prin Covid asimptomatici! Confirmaţi la DSP! În realitate mult mai mulţi! Studiile imunologice au arătat că şi ei dezvoltă anticorpi, dar în titruri scăzute…

3. Pacienţi care au trecut prin Covid cu forme moderate-severe care nu au necesitat ATI! Studiile arată că ei dezvoltă titrurile cele mai mari de anticorpi!

4. Pacienţi cu forme critice de Covid care au supravieţuit calvarului din secţiile ATI. Studiile arată că aceştia dezvoltă titruri foarte mici de anticorpi! Cu menţiunea că după cât au băgat doctorii în corpul lor…rezultatul pare normal.

Atunci! În logica lucrurilor! De ce să nu faci un test cantitativ de Anticorpi IgG înainte de a te injecta cu un vaccin!”, scrie medicul militar pe pagina sa de facebook.

Care sunt cele mai mari semne de întrebare

Medicul militar lansează 5 întrebări şi spune că aşteaptă răspunsuri. Andriţoiu precizează în comentariile sale că nu este împotriva vaccinării, dar vrea să fie bine informat înainte de a lua o decizie.

„Nenorocirea ştiti care este? Că nimeni nu ştie să răspundă la întrebările următoare:  
1. Anticorpii dezvoltaţi post-infecţie cu noul coronavirus au efect protectiv? Aparent Da! Dar la ce titru? Aici e ceaţa!  

2. Dacă o proporţie dintre cei infectaţi nu dezvoltă anticorpi, unele studii spun că este vorba de 1/3, de ce ar dezvolta la vaccin?  

3. Este nevoie de un test rt-PCR efectuat cu câteva zile înaintea vaccinării?  

4. În cazul apariţiei unor efecte adverse serioase, în grija cui este cetăţeanul? Cine monitorizează efectele imediate post-vaccinare?  

5. Şi… în final…dacă un individ dezvoltă o formă severă de Covid în maxim 2 săptămâni de la vaccinare, se poate interpreta că este efect advers al vaccinării  sau… mâna destinului?   Ma opresc aici! Nu sunt ANTI-VACCINARE! SUNT PENTRU O MEDICINA BAZATA PE DOVEZI!”, a scris Cezar Andriţoiu.

Lasă un răspuns