PROBLEME AUTO

Ce sa faci daca ai pus carburant gresit in rezervorul masinii

Banuiesc ca foarte multi dintre dvs. posesorii de autovehicule, nu a fost moment sa nu incurcati macar o data pompele de la statia peco. Ei bine daca ati incurcat carburantul (in loc de motorina, ati bagat benzina sau invers) motorul se poate deteriora foarte grav si duce la costuri enorme pentru reparatia acesteia.

Este o greseala destul de stupida, sa pui combustibil gresit in rezervor, dar se poate intampla. Daca ai pus carburant gresit, iata ce trebuie sa faci:

Benzina este extrem de nociva pentru motorul Diesel iar daca ati apucat sa puneti Benzina in rezervorul masinii Diesel, tocmai ti-ai facut o problema destul de grava, si destul de costisitoare.

CE SA NU FACI DACA AI ALIMENTAT GRESIT SI CE SE INTAMPLA?
Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand ai alimentat gresit este SA NU PORNESTI MOTORUL, asta daca ti-ai dat seama inainte sa pleci cu masina. Nu trebuie sa pornesti motorul autovehiculului deoarece declansezi circuitul combustibilului gresit in sistem si atunci complicati si mai mult problema.

Al doilea lucru, ar fi bine daca nu ai plecat din peco, sa anunti unul din personalul benzinariei pentru ca au uneltele speciale, daca nu recomandam daca aveti un furtun la dvs. il introduceti in rezervorul masinii, si trageti cu gura si aruncati intr-o sticla, dupa care alimentati inapoi cu carburantul respectiv masinii dvs, dupa care porniti masina si o lasati in relanti 5-10 minute, pana isi face rodajul sa dispara benzina.

Daca ati plecat cu masina cu carburantul gresit, recomandam solicitarea unei masini de tractari, pana la un service autorizat si rezolvarea problemei.

Daca motorul nu a fost pornit inca, este recomandat sa reactionati imediat. Informati unul din angajatii benzinariei despre situatie inainte de a face altceva. Unele statii de carburat au echipament profesional folosit pentru a pompa carburantul gresit din motor.

La masinile Diesel, motorina actioneaza ca un lubrifiant in timp ce la motoarele pe benzina actioneaza ca un solvent. De asemenea, benzina poate afecta in mod iremediabil intreaga retea de combustie a motorului.

O masina cu motor cu aprindere prin compresie va va permite sa conduceti pana la cateva sute de km atunci cand este alimentata gresit cu benzina desi daunele vor fi deja acolo cand pornesti. Motoarele diesel sunt mai durabile, totusi.

SURSA: CIOLEX.RO

Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

ADVERTISING
ADVERTISING

Lasă un răspuns