SANATATE

Ceaiul pe care trebuie să-l bei obligatoriu pentru o memorie perfectă. Ce spune medicul Vlad Ciurea

Cum să avem o memorie perfectă. Ceaiul care ne ajută să reținem cât mai eficient, potrivit medicului Alexandru Vlad Ciurea. 

O memorie eficientă este cea de care avem nevoie cu toții. În lipsa ei, ne-ar fi mai greu să ne descurcăm, mai ales atunci când ne pregătim pentru examene. Sunt diferite metode pentru îmbunătățirea memoriei, iar una dintre ele constă în consumul unui ceai. Iată sfatul medicului neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea.

Ceaiul pe care trebuie să-l consumăm pentru o memorie mai bună. Sfatul medicului Alexandru Vlad Ciurea

ADVERTISING

Ceaiurile sunt consumate de mulți dintre noi în sezoanele reci, când avem probleme de sănătate, sau când ne dorim să avem o digestie mai bună. Dar, ele ne pot ajuta și să reținem mai rapid, cât mai multe lucruri și să gândim într-un mod logic.

Renumitul dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea ne îndeamnă să bem ceai verde. Acesta are numeroase beneficii asupra sănătății creierului. Pe lângă ceai, creierul nostru iubește și apa, dar și cafeaua, însă cu aceasta din urmă trebuie să fim precauți, ca să nu afectăm inima.

Medicul Alexandru Vlad Ciurea ne sfătuiește, totodată, să evităm prăjelile, fiindcă nu ne ajută deloc creierul, dimpotrivă. Tot ce se face în ulei fierbinte, în special carnea prăjită și condimentată, ne face rău, mai subliniază neurochirurgul.

”Ce-i place creierului este apa, în cantităţi deloc mici, ceaiul verde şi cafeaua. În schimb, prăjelile nu fac bine creierului. Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri…

Toate acestea (prăjeli, n.r) fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău. Ceea ce-i face bine sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă”, a explicat reputatul doctor în podcastul ”Altceva cu Adrian Artene”.

Dr. Alexandru Vlad Ciurea: ”Apa este 78% din creier”

Neurochirurgul pledează pentru a bea doi litri de apă pe zi, fiindcă aceasta reprezintă 78% din creier. Odată ce-i dăm apă, creierul va fi mai limpede, mai relaxat și așa putem gândi mai bine în toate direcțiile. Dacă îi mai oferim și ceai verde, este cu atât mai util.

ADVERTISING

”El (creierul, n.r) înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.  Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu.Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă”, a mai explicat medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, care a efectuat zeci de mii de operații pe creier.

ADVERTISING