SANATATE

Trucuri rapide pentru a frăgezi carnea de porc. Ce rol are sarea în acest proces

Sarea are un rol extrem d eimportant de procesul de frăgezire al cărnii, ănsă nu este singurul ingredient care ne poate ajuta să avem o friptură moale şi uşor de consumat.

Până şi celor mai bune gospodine li se poate întâmpla să aleagă o carne fibroasă, mai greu de gătit. Însă, din fericire, există câteva trucuri care ne pot ajuta în această situaţie:

Marinează carnea cu ingrediente acide Substanţele acide precum oţetul te ajută să frăgezeşti fibrele de carne. Un truc simplu este să înmoi carnea într-o marinată făcută cu zeamă de lămâie sau limetă, oţet, lapte bătut sau chiar iaurt. Aceste ingrediente te pot ajuta să frăgezeşti chiar şi cele mai „dure“ proteine de origine animală.

Secretul este să nu laşi carnea în marinată prea mult timp, deoarece acizii din ingredientele sosului slăbesc prea mult structura proteinei din carne, ceea ce înseamnă că friptura ta este prea moale şi seamănă cu un terci. Stabileşte un timp de marinare cuprins între 30 de minute şi 2 ore, dar verifică periodic ca să vezi dacă carnea ta începe să arate ca şi când ar fi fiartă sau gătită pe margini. Aşa îţi vei da seama dacă ai lăsat carnea prea mult timp la marinat.

Sărează carnea din belşug Îţi mai oferim un secret pentru a obţine cea mai bună friptură: pune sare din abundenţă pe o bucată tare de carne şi las-o să acţioneze o oră sau două înainte de a o găti sau de a o frige. Iată un alt mod eficient de a descompune fibrele tari ale muşchilor, fără să marinezi carnea. Când eşti gata să găteşti carnea, doar clăteşte-o bine, usucă prin tamponare bucata respectivă şi pune-o în tigaia încinsă.

Lasă un răspuns