DESPRE MAȘINI

Ce rol are EGR si cum pot sa il remediez ? Pentru BMW e46 320d si motoare diesel

EGR = Exhaust Gas Recirculation – are rolul de a proteja mediul adica gazul de esapament poate fi recirculat)

EGR ul limiteaza puterea maxima posibila a unui motor in anumite regimuri de functionare si nu imbunatateste cu nimic arderea asa cum gresit se considera de unii (continutul masic de oxigen per aspiratie e mai mic de cit cel care s-ar obtine fara EGR-e adevarat insa ca motoarele diesel oricum lucreaza cu un exces masic de oxigen si acest fapt se ia in calcul la proiectarea sistemului de EGR).
Deci un motor fara EGR e un motor cu un potential de putere mai mare (reducerea EGR o fac majoritatea map-urilor de memorie pentru tuning) dar mult mai poluant. Exista vreo solutie sa curat egr`ul ?
– sprayuri pt curatat reziduri de ardere.

Blocarea EGR-ului are influenta asupra consumului?
– consumul creste foarte putin pentru ca recircularea gazelor nu se mai face.

Cum obturezi EGR si de ce ?
– Aici as vrea sa raspund mai clar…
 Detin un bmw e46 320d cu 136 cp. La inceput, dupa cumparare, un bun mecanic (Lewa), mi-a desfacut motorul de la A la Z, pentru curatare, verificare etc. si am descoperit ca EGR-ul era obturat, adica era bagata o bucata de tabla in conducta. (vezi poza)

Imediat dupa ce am scos tabla aceea, am strans cele 2 suruburi la loc si am plecat cu masina…. MERGEA GROAZNIC, nu tragea deloc, motorul parca era MORT.

Am obturat din nou conducta EGR si asa am sa o las for ever. Mentionez ca merg cu masina cam 20000 km pe an si nici o problema nu a aparut fiinca am EGR obturat.

Cum se face obturarea EGR ??? (BMW E46 320D)
 Se desfac cele doua suruburi (la conducta principala EGR), dupa cum se vede in poza,

 Si se intruduce o saiba moarta (bucata de tabla, aluminiu, cupru, inox etc.) in forma celei din imaginea de mai jos, dupa care se strang suruburile la loc.
In momentul acesta este obturat EGR-ul.

Lasă un răspuns