PROBLEME AUTO

Cum se recunoaste furtunele vacuum defecte la masina?

Toti posesorii de vehicule intalnim diferite probleme cu furtunele vacuum ale masinii noastre, in acest articol explicam cateva simptome ale furtunelor vacuum defecte si acestea sunt:

1. Martor Check Engine aprins in bord – se aprinde atunci cand furtunul vacuum este defect, perforat iar senzorul va detecta o crestere sau o scadere a presiunii si va determina aprinderea acestui martor in bordul masinii dvs. Acest martor va informeaza cu privire la o problema.

2. Motorul nu functioneaza in parametrii optimi – Din cauza unui furtun deteriorat, sau perforat o alta reactie vine de la motor, si mai exact motorul nu va mai functiona corect (in parametrii optimi), iar acest lucru se catalogheaza prin rateurile date de motor sau o turatie a motorului neregulata.

3. Motorul pierde din putere sau nu vrea sa porneasca – Din cauza unui furtun perforat, este posibil sa determine probleme cu functionarea in totalitate a motorului, in interiorul motoarelor cu combustie fiind amplasat un senzor care masoara presiunea din interior. Daca valorile sunt peste limita va determina dislocarea unei garnituri sau distrugerea componentelor cilindrului. In unele cazuri si detonatia motorului, mare atentie.

4. Motorul incepe sa dea rateuri
– Rateurile la motor apar atunci cand sunt probleme la presiunea din camera de combustie adica cresterea presiunii, presiune care este reglata de furtunele vacuum si de senzori.

Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

Lasă un răspuns