DESPRE MAȘINI

De ce iarna pornirea motorului diesel este mai dificila?

De ce iarna pornirea motorului diesel este mai dificila?

Aceste motoare realizeaza aprinderea prin injectarea unei cantitati de motorina in masa de aer comprimata la presiuni inalte, deci fierbinte. Daca aceste motoare prezinta uzuri avansate, pornirea motorului se transforma intr-un calvar.
La pornirea motorului, indiferent de tipul acestuia, un element cheie este acumulatorul. Daca acesta dadea semne de oboseala din timpul toamnei, iarna nu va asteptati sa-si revina :). De aceea, fiti sigur acesta este bine intretinut. Cum se face intretinerea acumulatorului?

Pastrati suprafata bateriei curata. Pudra (sulfati, sulfiti) care se formeaza in jurul bornelor se poate indeparta usor cu o solutie de apa cu praf de copt. Un bun obicei este acela de a acoperi bornele cu un strat subtire de vaselina.
Asigurati-va ca bornele sunt curate si stranse suficient.
In cazul in care nu folositi bateria pentru mai mult de 30 de zile, un sfat bun este acela de a deconecta borna negativa (-) a bateriei, pentru a impiedica descarcarea.
In mod normal bateriile moderne nu necesita adaugarea de apa distilata. Totusi in anumite conditii de exploatare (temperaturi ridicate pe timpul verii, etc.) este nevoie sa mai adaugati apa DISTILATA. Asigurati-va ca nivelul acesteia este intre limitele „MIN” si „MAX” desenate pe suprafata laterala a bateriei. Strangeti inapoi capacelele de verificare.

Inainte de a considera schimbarea bateriei, verificati daca aceasta are densitatea de lichid corespunzatoare. Pentru aceasta, vizitati un service.
SURSA: CIOLEX.RO

Pornirea la motorul Diesel

» La motorul Diesel, pornirea se face pe timp de iarna actionand o perioada mai indelungata electromotorul. Dupa pornire nu recomandam accelerarea acestui tip de motor decat daca este absolut necesar pentru mentinerea unei turatii de relanti.

» Ce combustibil folosesc? 

La benzina nu prea exista restrictii, fara apa sa fie! Este recomandat totusi sa folositi un aditiv anti-inghet turnat in rezervor.
La motorina insa lucrurile sunt un pic mai diferite: astfel este recomandata motorina de iarna. Aceasta are o mai buna filtrare la rece,dozarea impiedica sedimentarea parafinei (particulele de parafina formate din cauza temperaturilor scazute raman in stare de suspensie. Unul dintre cei mai importanti factori ai pornirii usoare pe timp de iarna este filtrul de motorina. in vederea asigurarii circulatiei constante si unifome a carburantului conteaza mult daca filtrul este nou sau in stare buna. Ideala este utilizarea filtrului care se poate incalzi, precum si a filtrului care separa apa.
Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

Lasă un răspuns