DESPRE MAȘINI

Diferente intre un motor Diesel si un motor pe Benzina in anul 2020

Alegerea unui automobil cu motor diesel  sau a unei masini cu motor pe benzina nu este una usoara de aceea va prezint avantaje si dezavantaje la motoarele diesel apoi acelasi lucru la benzina.
Motorizarile diesel erau in trecut lente si zgomotoase, insa in prezent nu se mai fabrica propulsor diesel fara turbina, asa ca indiferent ce marca alegem si cat este de mic motorul, in depasiri sau la urcarea unei pante se misca mai usor decat un motor similar pe benzina. Motoarele diesel au cuplu mare la turatii mici de aici rezulta un consum mai mic de combustibil fata de motoarele pe benzina.
 Avantajele motoarelor diesel in 2020

SURSA: CIOLEX.RO

– putere mult mai mare decat cele pe benzina
– performante mai bune
– cuplu mare la turatii mici
– economice la carburant
– grad mic de poluare

Dezavantajele motoarelor diesel
– motor zgomotos
– greutate mai mare
– intretinere mai scumpa in timp si in functie de vechime mai ales la BMW-uri
– pret de achizitie mai mare
– pretul motorinei mai mare

Automobilele cu motoare pe benzina au o serie de avantaje indiscutabile: sunt mult mai putin zgomotoase, au in general un demaraj mai bun si costa mai putin. Pe de alta parte, consuma insa mult mai mult carburant comparativ cu masinile cu motoare diesel. In plus, benzina e ceva mai scumpa decat motorina.

Avantajele motoarelor pe benzina in 2012

SURSA: CIOLEX.RO

– motor mai silentios
– vibratii la interior mai putine
– greutate mai mica
– intretinere mai ieftina in timp
– pret de achizitie mai mic
– pretul benzinei mai mic

Dezavantajele motoarelor pe benzina
– consum mai mare
– poluare mai mare
– cuplu mic
– cuplu la turatii foarte mari

Hai sa intram putin in detalii pentru a avea imaginea de ansamblu: vom lua in considerare un consum mixt (adica atat urban cat si extraurban) de 5 litri / 100 km pentru masina pe motorina si un consum de 7 litri / 100 km pentru masina pe benzina. Astfel, la fiecare suta de kilometri parcursi rezulta o economie de 2 litri x 1.5 euro ~ 2 euro pentru masina cu motor diesel.Deci daca mergi o suta de kilometri cu masina diesel, vei plati pentru carburant cu 2 euro mai putin decat pentru masina cu benzina. Pentru a amortiza diferenta de pret platita la achizitia masinii, cei 2000 de euro, rezulta ca va trebui sa mergi 2000 / 2 = 800 sute de km, adica 160 000 km. Dupa ce vei fi facut cei 160000 de km poti spune ca nu ai ramas in dezavantaj la cumpararea masinii, iar de acum incolo vei merge in avantaj, vei face economii reale de 2 euro la fiecare suta de kilometri, cu cat mai multi, cu atat  mai bine.Revenind la perioada de 6 ani, rezulta ca ar trebui sa faci in fiecare an 160000 / 6 = 20 000 km, adica o medie de 1700 km in fiecare luna, pentru a amortiza diferenta de pret dintre motorul pe motorina si cel pe benzina.Insa daca mergi peste 30 000 km / an, ti-ai amortizat diferenta de pret in mai putin de patru ani.
Deci in anul 2020 ce este mai rentabil? Un motor diesel sau un motor pe benzina ?
Momentan la suprematie sunt motoarele diesel, eu unul recomand achizitia unei masini diesel.

       

Acest articol este scris complet de CIOLEX.RO, copierea acestuia este strict interzisa!

Lasă un răspuns